mrt
31
vr
Historische avond
mrt 31 @ 20:00

Nering op ’t Oostende

Op vrijdagavond 31 maart organiseert de Stichting Historie van Ruinerwold, in samenwerking met de buurtvereniging Oosteinde, een presentatie over het Oosteinde.
Aan de orde komen deze keer de diverse ondernemers zoals die vroeger en nu gewoond hebben in de buurtschap Oosteinde, vanaf Wolddijk 7 en Larijweg 72 tot de grens met Ruinen.

Waar: Café Oosteinde
Wanneer: vrijdag 31 maart | 20:00 uur.
Prijs: gratis entree

apr
8
za
Palm Paasoptocht Ruinerwold
apr 8 @ 15:00

Vanaf dit jaar zullen de Woldklimmers de Sinterklaasintocht en PalmPaasoptocht gaan organiseren in Ruinerwold in samenwerking met Ruinerwold Onderneemt. Op 8 april zullen we samen met de paashaas een optocht verzorgen. Maar er is meer dit jaar!

Om 14.00 uur mogen kinderen t/m 12 jaar hun zelf meegebrachte stokje komen versieren in ’t Vonder. De kosten hiervoor bedragen €2 (leden) en €3 (niet-leden), kinderen t/m 8 jaar onder begeleiding van een volwassene. Ook krijgen de kinderen drinken en een erg leuke verrassing, wat het is verklappen we die dag, maar achter de schermen wordt er al hard aan gewerkt door de handwerkclub!

Om 15.00 uur start de optocht (deelname alleen aan de optocht is gratis), de Malletband van Sempre Sereno zal ons via Dijkhuizen begeleiden naar de Buddingehof waar de optocht zich zal ontbinden. Opgeven voor het versieren van het stokje kan t/m 1 april via dewoldklimmers@hotmail.com. (eigen stok en broodhaantje meebrengen svp).

Concert Bokkers
apr 8 @ 21:00

Bökkers is een boerenrockband uit Overijsselse Salland onder leiding van Hendrik Jan Bökkers. De formatie is in 2010 begonnen als coverband van de Achterhoekse groep Normaal onder de naam Bökkers Dut Normaal. Locatie: café Centraal.

apr
10
ma
Lezing Stotijn notariaat
apr 10 hele dag

Lezing Stotijn notariaat in dorpshuis de Buddingehof

apr
27
do
Vrijmarkt
apr 27 – apr 28 hele dag

Op 27 april is het Koningsdag! Deze ochtend zal de Speeltuinvereniging een vrijmarkt organiseren op het veld en plein aan de Kosterij. Verzamel alvast weer uw speelgoed, zodat de kinderen deze dag weer hun spaarpot kunnen spekken.

Natuurlijk zullen er ook andere activiteiten te doen zijn tijdens deze gezellige markt, we houden u op de hoogte! Hulp, ideeën en suggesties zijn van harte welkom.

mei
3
wo
Presentatie en uitgifte boek
mei 3 @ 20:00

Presentatie en uitgifte boek ‘In de stilte van de nacht’ Ruinerwold in de oorlogsjaren 1940-1945 in Dorpshuis de Buddingehof.

mei
14
zo
Nationale Buitenspeeldag
mei 14 – mei 15 hele dag
jul
9
zo
Lummeldagen
jul 9 @ 13:00 – 19:00

De Drentse Lummeldagen in Ruinerwold is een gratis te bezoeken eendags doe-het-zelf festival voor jong en oud. Niets moet en heel veel mag.

nov
18
za
Sinterklaasintocht
nov 18 – nov 19 hele dag