AKC-Kios was een spannende kraker

Het waren lekkere weersomstandigheden in Almelo voor de kraker AKC – Kios. Akc staat 3e met vier punten achterstand op koploper Kios. Bij winst voor de Spekbraanders haken de rood/witten uit Almelo af voor het kampioenschap. Jurgen Lucas begon in de basis op de plek van Ernst Kuik. Hij heeft een blessure opgelopen met de training. Het gaat gelukkig wel weer de goede kant op.

De ploeg van Rob Verra begon gebrand aan de wedstrijd. Dynamisch spel en vele 2e kansen werden gecreëerd. Verdedigend had Kios grip op Akc. Na de openingsgoal van Kios pareerde Akc nog (1-1), maar toen gaf Kios gas en binnen 15 minuten stond er een tussenstand van 2-7 op de borden. Kios ging door en speelde Akc aardig van de mat tot 4-11 met nog 10 minuten te gaan. Op een of andere manier nam Kios gas terug en ging mee in het tempo van Akc. Iets wat je nooit moet doen, want je komt dan slecht weer in je eigen spel. 6 doelpunten van de thuisploeg zorgden ervoor dat er een ruststand van 10-11 op het scorebord stond. Oei.

Energie moest er weer in het spel gelegd worden, want een tweede walk-over zal wel niet lukken, maar wel om mee te blijven gaan met de thuisploeg. De tweede helft was moeizaam. Schoten vielen minder goed en voor de verdedigende rebounds werden aan beide kanten gewonnen. Het werd een gelijk opgaande strijd. 11-12, 13-13, 14-13 en 14-16. Het was stuivertje wisselen. Het spel ging hier wel wat onder lijden, maar de spanning maakte alles goed. Patrick Roelevink werd aanvallend gebracht voor Martijn Ziel, maar moest in de verdediging zijn plek weer afstaan. Op 16-17 dacht Kios met de 16-18 wat adem te hebben gecreëerd, maar direct kreeg het de 17-18 tegen. Op de 17-19 van Jurgen Lucas dacht wederom hetzelfde, maar kreeg de 18-19 om de oren met nog iets meer dan een minuut te gaan. Het lukte Kios om 2 aanvallende rebounds te pakken, hiermee tijd te winnen en de wedstrijd uit te spelen. Een bevrijdend eindsignaal zorgde voor grote euforie bij de Eismann/Ensing equipe. Ow ja, Martijn Ziel kreeg nog een gele kaart ergens in de wedstrijd voor commentaar 🙂

Scores: Janita Zantinge, Jurgen Lucas en Luco Zantinge allen 4x, Daniek vd Wal 3x, Janneke de Lange 2x, Rogier Nijdam en Marlissa Noord beide 1x