Aanwezig: 63 personen
Opening: Voorzitter Lammy Stevens heet ons welkom op deze laatste avond van dit seizoen! We zien elkaar nog wel op verschillende bijeenkomsten: fietstocht; wandelspelmiddag; theemiddag 8 mei; culturele commissie en er komt nog een zomernieuws! Hartelijk welkom voor Koos Jansen, een vrijwilliger van Wildlands Adventure Zoo Emmen, die ons een verhaal gaat vertellen.


Na de pauze lezing Koos Jansen met power point presentatie. Hij stelt zich voor is 72 jaar en vrijwilliger van Wildlands en voorheen ook van Dierenpark Emmen. Er zijn 110 vrijwilligers ( elke dag 12 pers. In het park max. 4 uur). Vrijwilligers geven lezingen; avondrondes; kijken mee in het park; vertellen de mensen iets maar zijn geen verzorgers!
Welkom in ons themapark wat bestaat uit: de Jungola; de Serenga; Nortica; Animatia en het Atlastheater. Na de entree kom je binnen op het Kompasplein van hier uit kun je naar alle werelddelen! Hij neemt ons mee in zijn verhaal langs alle delen en vertelt aan de hand van plaatjes welke dieren er wonen en enkele eigenschappen van deze dieren. Hij vertelt geanimeerd en boeit de aanwezigen!
In het park zijn overal restaurants eettentjes en winkeltjes en speeltoestellen voor de kinderen! Als je het hele park doorgaat ben je 6-8 km. Verder! De paden zijn niet overal vlak! Op de savanne kun je met een truck de dieren beter bekijken en bij de Rimbula River kun je met eenbootje varen en de dieren zien. Soms heb je hier wachtrijen maar dit wordt plezieriger gemaakt door verschillende thema’s die je kunt bezichtigen!
Een zeer interessante lezing, die veel mensen, een goede indruk van Wildlands heeft gegeven!

De voorzitter Lammy Stevens bedankt de heer Koos Jansen met een fles wijn. Ze wenst ons een fijne zomer en ziet ons graag op de volgende bijeenkomst: Maandag 18 september 2017 met Robert de Vries “St Mont Ventoux”Groot verzet tegen kanker!