Berend Kisjes uit Berghuizen en caféhouder Sjaak van der Sterre van café Centraal uit Ruinerwold gaan op zaterdag 19 augustus een bijzondere weddenschap aan. Berend zal na afloop van Oldtimerdag een twintig tal frikandellen opeten. Vorig jaar ging Kisjes deze weddenschap ook al aan. Maar moest deze toen voortijdig staken. Hij wordt bovendien deze keer uitgedaagd door Niels Zandstra. Beide heren gaan proberen het landelijke record, dat staat op 26 frikandellen te verbeteren. Dit gebeurt onder leiding van scheidsrechter Jan Koeling.

Beide heren hebben hier een uur de tijd voor. De frikandellen worden achter elkaar per twee stuks tegelijk geserveerd. Kroegbaas Sjaak van der Sterre denkt dat ze een goede kans maken. ‘Berend was hier afgelopen weekend nog even. Hij heeft toen zonder problemen tien frikandellen met mayo in een kwartier tijd opgegeten’.

Mocht het lukken dan mag hij een maand lang eten bij café Centraal op kosten van de kroegbaas. Mocht het niet lukken dan zal Kisjes naar Ruinen lopen en daar twee frikandellen speciaal bestellen bij de plaatselijk cafetaria. Deze zijn dan voor de caféhouder. ‘Uiteraard haal ik hem daar dan met de auto op, anders worden ze koud’ lacht Van der Sterre.

De weddenschap is vorig jaar spontaan ontstaan. Kisjes zat op het terras en at daar vier broodjes Hamburger op. Hij hoefde ze niet te betalen als hij nog twee van dergelijke broodjes zou op eten. Wat hem ook trouwens ook lukte. Dat de hongerige inwoner uit Berghuizen wel wat gewend bewees hij al eerder. ‘In het verleden at hij al eens acht Hamburgers op, ben dus benieuwd of het hem ook lukt met twintig frikandellen’. De weddenschap start rond 18.00 uur.Dj Cos Sounds draait dit jaar op de Oldtimerdag afterparty bij Centraal. Gelijk na afloop van de Oldtimerdag op zaterdag 19 augustus om 17.00 uur start de party op het podium voor het café. Maar ook Hein Michelbrink van de bekende Achterhoekse formatie The Spitfrires zal nog een keer komen optreden bij Centraal.

‘Hein is al een paar keer eerder geweest. Het is altijd groot feest als hij hier komt optreden. Op veler verzoek komt hij nog een keer. Maar dit is echt de laatste keer’ vertelt kroegbaas Sjaak van der Sterre. De Spitfires zijn vooral bekend van de hits: ‘De haan is dood, Motorboot, Blonde Harremien, Kaboutertje, De bek vol vlaai, Ik zal oe met de piele, Gertje gaatie goed, Dan zou je voelen, Huusken an de diek en A’j denk an oe leaven. De optredens van Hein zijn om 20.00 en 21.00 uur. Uiteraard kan iedereen hier gratis van mee genieten.