Zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 16.00 uur is het alweer de laatste boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve. Nu de roze wolk na de geboorte van de (klein) zoon een beetje is verdwenen gaat het gewone boerenleven weer over tot de orde van de dag. Het is september: dus oogsttijd! De dorsmachine staat achter de boerderij opgesteld om het geoogste graan te dorsen. De touwdraaier is deze dag ook aanwezig. foto: Petra Nieuwenhuis

De meiden zijn nu druk met het inmaken van het fruit. De pruimen staan al op het sap. Appels moeten worden gedroogd en er wordt een begin gemaakt met het wecken van de stoofperen.
In het voorhuis maken boer Karsten en zijn vrouw zich op voor een ontmoeting met een echtpaar, mogelijk de nieuwe huurders voor een van de boerderijen. Boer Karsten voor het praktische gedeelte met de man en vrouw Karsten beoordeelt ondertussen de vrouw om te kijken of ze wel “hemmel”genoeg is. Alsof dit al niet druk genoeg is, is er ook nog hun excentrieke nicht uit Amsterdam die voor een paar dagen is overgekomen en de nodige aandacht opeist. De knechten zijn behoorlijk onder de indruk van haar, wat het werk niet ten goede komt en moeten nogal eens tot de orde worden geroepen evenals trouwens de nicht!

Op 2 september is er dus weer van alles te zien én te beleven bij De Karstenhoeve anno 1920!
Voor informatie: info@karstenhoeve.nl of telefoon: 0522-481447
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21, Ruinerwold.