Museumboerderij de Karstenhoeve ging zaterdag 26 mei 100 jaar terug in de tijd! Het vee weer op stal en de geit aan de stik. Het paard in de wei en op de pony konden ritjes worden gemaakt. Het ovenhuis, waar tot voor kort de TIP kantoor zat werd weer gebruikt om te koken en bakken. Bruine bonen met spek, pannenkoeken en bloedworst gingen er ondanks het warme weer prima in.

De keukenmeiden kregen de wangen steeds roder, maar bleven dapper doorgaan met hun werkzaamheden. Buiten werden nieuwe rikkepalen gemaakt, de kalverschetser kwam langs, de negotieman, de petroleumverkoper en ook de veekoper zag dat er een stierkalf te koop stond.

In het voorhuis werden de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden voor het huwelijk van de dochter die met een boer van het Haakswold gaat trouwen. Dat dat ook allerlei drokte meebrengt, hebben we geweten! De Notaris kwam langs om de huwelijkse voorwaarden op te nemen en de dominee kwam niet alleen om de preek door te nemen, maar ook om het financiële gedeelte af te handelen. En Boer Karsten wilde ook graag een plaats voor in de kerk bespreken.
Opa en Opoe bemoeien zich nog graag even met de gang van zaken. Dat de verstandhouding met schoondochter niet altijd even goed is was ook te merken: het gekibbel was af en toe niet van de lucht!

Meer dan 30 vrijwilligers hielpen zaterdag mee om Boerendrokte gestalte te geven. Allen gehuld in passende kledij, vrouw Karsten met het oorijzer op, de meiden met de dikke rokken aan. Zelfs de TBC patiënt met slaapmuts en lang nachthemd was geheel in stijl. En dat er heel wat acteertalent bij de aanwezige vrijwilligers was hebben we gemerkt!
De volgende “boerendroktes” vinden plaats op 1 en 22 juli en 2 september. Van 11.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom om het allemaal zelf te beleven en te zien!
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21 Ruinerwold.
Informatie: info@karstenhoeve.nl of telefonisch 0522-481447.