Aankomende zondag staan er wel 3 derby’s op het programma in Ruinerwold. Zowel KIOS 1, 2 als 3 spelen hun wedstrijden tegen respectievelijk ZKC’19 1, 2 en 4 uit Zuidwolde.

Om 11.30 uur staat de eerste derby op het programma. KIOS 3 – ZKC 4. De gasten uit Zuidwolde staan een plekje hoger dan de Spekbraanders, want ze hebben 1 punt meer. Vandaag kan KIOS 3 dus de opponent voorbij stevenen op de ranglijst. En dat is ook nog wel van belang in de strijd tegen degradatie. Er staan dus meerdere belangen op het spel.

Om 13.00 uur is de beurt aan de beide tweede teams van de ploegen uit dezelfde gemeente. KIOS 2 is voor de competitie uitgespeeld. Staat momenteel op de 4e plaats en heeft geen uitzicht meer naar boven als naar beneden. Voor de rood/zwarten uit Zuidwolde staat nog genoeg op het spel. De rechtstreekse degradatiespook hangt in de nek van ZKC 2. ZKC 2 staat op een 7e plek welke recht geeft op een beslissingswedstrijd. Ze kunnen in theorie nog een plek stijgen, maar dan moet beide wedstrijden (ook volgende week) gewonnen worden. In de vorige ontmoeting in Zuidwolde won KIOS 2 met 15 – 24. KIOS 2 was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kon pas het einde echt los komen.

Om 14.30 uur is het de beurt aan beide vlaggenschepen. Voor deze wedstrijd geldt eigenlijk hetzelfde scenario als bij de reserves. KIOS 1 staat op een 3e plek, heeft in theorie nog een kleine kans op een eventueel kampioenschap. ZKC 1 staat op de laatste plek en heeft in theorie nog een kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het moet dan beide wedstrijden (ook volgende week) winnen en dan moet KZ, welke op de 7e plek staat, geen punt meer pakken. Op 9 oktober jl. speelden beide ook tegen elkaar. KIOS 1 won destijds met 16 – 22. Echter zijn we nu verder in het seizoen en heeft de jeugdige ploeg uit Zuidwolde zich aardig ontwikkeld. KIOS 1 zal vol aan de bak moeten om de punten in Ruunerwold te behouden.

Desondanks de plekken op de ranglijst van alle teams die vandaag spelen, is natuurlijk ook de strijd om zich even weer de beste van De Wolden te kunnen noemen. Een mooie ‘eer’ om voor te strijden. Gelukkig is het respect tussen KIOS en ZKC groot. Binnen de lijnen de strijd, buiten de lijnen een biertje.