In de laatste zomermaand van 2017 houdt Ruinerwold opnieuw zijn jaarlijkse zomerfeest. Vijf dagen lang vormt Ruinerwold het decor van feest, muziek, activiteiten en gezelligheid. Een feest voor iedereen, jong en oud! Het volgende feest is van 6 t/m 10 september 2017. Meer informatie zomerfeest Ruinerwold

Stichting Zomerfeest Ruinerwold heeft het programma voor het komende feest weer rond. De optocht, een quizavond, playbackshow, en optredens van divers artiesten, het is zo maar een greep uit het programma. De feestelijkheden zijn dit jaar van 6 tot 10 september. Het feest speelt zich weer af in en rondom de feesttent op het evenemententerrein.

Op woensdagavond gaat het feest van start met een quizavond. De traditionele kaartavond inclusief pokeren staat gepland op donderdag. Op de kermis is deze dag een zgn. euro dag. Alle attracties kosten dan een euro. Voor alle kinderen in Ruinerwold is er vrijdag overdag een leuk programma samengesteld.

Vrijdagavond is er een Septemberfest m.m.v Partyband Solidair. Daar waar andere groepen hun muzikale bijdrage met betrekking tot de volksmuziek opgaven, gingen deze mannen onverhoopt door, met het in ons land in stand houden van de Oostenrijkse volksmuziek, hetgeen enkele jaren op een laag pitje kwam te staan, maar destijds in bijna iedere feesttent voor menig gezelligheid had gezorgd. ‘Het zou mooi zijn als de mensen verkleed komen’ aldus voorzitter Martin Scheper.

De traditionele optocht vindt weer op zaterdagmorgen plaats. Het bestuur van Stichting Zomerfeest Ruinerwold is trots op de hoge kwaliteit die altijd geleverd wordt. Het opstellen van de wagens is om 09.00 uur. De Start is om 10.00 uur. De prijsuitreiking is na afloop in de feesttent. DJ Bart Zegeren verzorgt na afloop de muziek.

The band Dirty Daddies speelt zaterdagavond vanaf 21.00 in de feesttent. Deze 7-koppige spektakelband is in no time dé nieuwe sensatie in festival land zijn geworden. Ook grootse show elementen worden niet geschuwd. Confetti, knallende CO2 kanonnen en een stortvloed aan muzikaliteit het zit allemaal in deze show.

Op zondagmorgen wordt er een kerkdienst gehouden in de feesttent. De aanvang van de dienst is om 10.00 uur. Zondagmiddag om 15.00 uur begint de playbackshow. Met als afsluiting een optreden van Karambam. Tijdens het feest is er kermis op het evenemententerrein. Meer informatie www.zomerfeestruinerwold.nl