Kios wint eerste duel op veld

De return wedstrijden voor het veldseizoen zijn begonnen. Kios kom naar Rottevalle om zijn punten mee te nemen naar Ruinerwold. Dit moest dan wel gebeuren tegen het altijd lastige Wez Handich.

Onder goede weersomstandigheden begonnen beide ploegen aan de strijd. Kios opende middels een treffer van Daniek van der Wal. Na het missen van een strafworp aan Ruinerwoldse kant was het Wez Handich dat het initiatief over nam. Het pakte met 2-1, 3-2 en 5-3 telkens de voorsprong. Ondanks de achterstand had Kios wel het betere van het spel. Kans naar kans werd gecreeerd maar het afronden liet te wensen over. Het middelste gedeelte van de 1ste helft vielen de kansen wat beter. Hierdoor kon Kios via 5-5 de leiding weer nemen naar 5-8. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg nog eenmaal waarmee beide ploegen met 6-8 de rust in gingen.

Na een uitstekend bakkie thee opende Marlissa Noord de tweede helft voor de Spekbraanders. Met 6-9, 7-11 en 10-13 kon Kios maar niet de genadeklap uitdelen. Hierdoor bleven de Friezen in het spoor en dan weet je al dat het een hectische eindfase gaat worden. En al helemaal als Wez Handich terug komt tot 13-14. Gelukkig scoorden Ernst Kuik en Luco Zantinge op het juiste moment en met 13-16 had de Eismann/Ensing equipe weer wat adem. Patrick Roelevink kwam wat afwisselend in voor Ernst Kuik en Rogier Nijdam om wat meer variatie te krijgen. Met 14-18 kon Kios de wedstrijd uitspelen, maar twee snelle treffers gaf Wez Handich toch weer wat hoop in de laatste minuten, 16-18. Echter, rondde Kios zijn kansen niet af en maakte Wez Handich een paar overtredingen in hun aanvalsvak waardoor de ploeg van Rob Verra zijn punten mee naar huis kan nemen. Eindstand 16-18. Lekker!

Scores: Daniek van der Wal 5x, Marlissa Noord 4x, Ernst Kuik 3x, Luco Zantinge 2x, Rogier Nijdam, Janneke de Lange, Martijn Ziel en Patrick Roelevink allen 1x