Met de mooie weersomstandigheden buiten, mocht Kios vandaag in de zaal aantreden tegen Apollo. In Heerhugowaard moest Kios de punten behalen om ervoor te zorgen dat het volgende week nog wel een kraker wordt in Ruinerwold tegen Dos Kampen. De opdracht is duidelijk. Hard erin en de punten meenemen naar Ruunerwold.

Met deze gedachte begon Kios ook overtuigend. De aanvallen liepen soepel, door verdedigend veel rebounds te winnen kreeg Apollo geen kans en de Eismann/Ensing equipe vond de korf gemakkelijk. Een lekker begin van het jaar. Kios liep van 0-1, 1-1 uit naar een 1-7 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Rob Verra. Maar gaande weg halverwege de eerste helft kreeg het tweede aanvalsvak het wat lastiger. De flair was er wat vanaf en Apollo rook toch weer kans op een eventueel goed resultaat. Langzaam kroop het dichterbij. Via 4-9, 6-11 kwam het op 9-11. De sporthal ging er nog eens goed achterstaan. Kios bleef wel rustig, soms iets wat te rustig. Met een timeout probeerde Rob Verra de koppen goed te krijgen en wat peper in de Spekbraanders zijn konten te brengen. Kios ging haperend vooruit naar de rust met een 10-13 voorsprong. Alsof er 20kg extra gewicht op de ruggen van de spelers zaten.

Power was het devies van Rob en Kios kwam weer wat frisser uit de kleedkamer. Rogier Nijdam jaapte er gelijk een afstander in en we konden weer naar boven kijken. Kios zorgde ervoor dat het telkens aan de goede kant van de score bleef. Maar via 12-15, 14-16 was het wel heel lekker dat Ernst Kuik op 15-16, de 15-17 er in gooide. Uitblinkster Janita Zantinge gooide met 16-19 en 16-20 de wedstrijd min of meer op slot. Bij het hard strijdende Apollo was de tank leeg en Kios cruisde naar een 20-24 overwinning.

Zo, met beide benen weer de grond, geen paniek, maar hard werkend door naar volgend weekend. Waar de kraker wacht tegen Dos Kampen. Wij willen, zij moeten volgende week zaterdag om 14.00 uur te Ruinerwold.

Janita Zantinge 8x, Luco Zantinge 3x, Rogier Nijdam 3x, Martijn Ziel 3x, Ernst Kuik 2x, Daniek van de Wal 2x, Marlissa Noord 2x, Ineke Slomp 1x