Koploper Dalen wint in Ruinerwold

In buitengewoon nazomerse omstandigheden speelde Ruinerwold zondag thuis tegen koploper Dalen. Aan de voorbereiding kon het in ieder geval niet liggen. Veel selectiespelers stonden door de voetbalquiz van afgelopen vrijdag met een bijgespijkerd voetbalverstand aan de aftrap.

De resultaten van de quiz zorgden niet per sé bij iedereen voor een verhoging van het zelfvertrouwen, maar de laagvliegers van de quiz kregen tegen Dalen de kans zich in praktisch opzicht te onderscheiden.

Om 14.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en Dalen liet direct zien waarom het de koploper is. De gasten speelden de eerste twintig minuten goed voetbal in een hoog tempo, maar werden tegelijkertijd niet bijzonder gevaarlijk. Halverwege de eerste helft kwam ook Ruinerwold in haar spel en kreeg het een grote kans op de 1-0. Geerts verscheen op aangeven van Jansen oog-in-oog met doelman Braam en kon de score openen. Misschien schoot onbedoeld de Champions League finale van 1992/1993, de foto van Clemens Zwijnenberg, of het clublied van Excelsior door het hoofd van Geerts, want helaas schoof hij de bal naast.

Waar Ruinerwold leek te gaan rusten met een prima 0-0 stand, kwam Dalen toch nog op voorsprong. In de 44e minuut bereikte een uittrap van doelman Braam ineens Venhorst. Deze bleef op zijn beurt koel en tekende voor de openingstreffer: 0-1. Een tik voor Ruinerwold, maar zeker geen reden om in paniek te raken. De verdediging stond, op het doelpunt na, prima en Ruinerwold kon dan ook met voldoende perspectief aan de thee.

Toch was het Dalen dat de tweede helft weer heel goed startte. Het drong Ruinerwold terug en kwam in de 53e minuut dan ook op een 0-2 voorsprong door Nikkels. Een buitenspel doelpunt, aldus de voorzitter van Dalen, maar het vlagsignaal van Tim Hogenhorst mocht niet baten. Ruinerwold ging hierna op zoek naar de 1-2, maar kreeg de deksel op de neus. Na een uur stond het 0-3, doordat Steege een afvallende bal fraai binnenschoot. Het duel leek gespeeld, maar Ruinerwold hield hoop op een resultaat.

Deze hoop werd versterkt, doordat Loof een kwartier voor tijd na een goede actie een penalty kreeg. Loof besloot de penalty zelf te nemen en schoot de bal prima in: 1-3. Voor Dalen was er nog niks aan de hand, maar dit veranderde twee minuten later. Jansen schoot van dichtbij de 2-3 binnen en zowaar leek een sensatie in de maak. Hier kwam het uiteindelijk niet van, want twee minuten later stond het alweer 2-4. Ondanks dat er nog genoeg tijd op de klok stond, liep Ruinerwold wel erg enthousiast vooruit. Dit werd in de counter knap afgestraft door Steege, die daarmee het duel op slot gooide. De resterende tien minuten werd Ruinerwold niet meer echt gevaarlijk en speelde Dalen het duel rustig uit.

Uiteindelijk zat het er na 93 minuten op en wonnen de gasten terecht. Dalen blijft fier bovenaan staan en lijkt op dit moment titelkandidaat nummer één. Voor Ruinerwold zit er niks anders op dan de rug te rechten. Aankomende zondag wacht namelijk opnieuw een mooie thuiswedstrijd. Het speelt dan tegen WKE’16 dat, ondanks hoge verwachtingen, drie punten uit vier duels heeft.