Laatste kwartier breekt Kios op

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen HKV, ging Kios vol goede moed op bezoek bij Unitas uit Harderwijk. Ondanks dat deze ploeg vorig jaar is gedegradeerd uit de hoofdklasse, lagen er zeker kansen voor de Spekbraanders.

Onder regenachtige omstandigheden begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Het was de thuisploeg dat direct voor de 1-0 zorgde. Kios moest gelijk in de achtervolging, maar pareerde met een strafworp, 1-1. Unitas gaf veel druk in het buitenveld. Hier haalde Kios zijn gram uit. Echter bleven de Harderwijkers aan de goede kant van de score. Met 3-1, 4-2, 5-4 bleef Kios in het spoor. Op 6-6 en 7-7 was de stand weer gelijk. Kios kon niet voorkomen dat Unitas met een 8-7 voorsprong de rust in ging.

De tactiek van trainer Chris Lucas pakte goed uit. In de tweede helft trok de Eismann/Ensing equipe de lijn door. Het zorgde snel voor de 8-8 en maakte het de thuisploeg lastig. Kios speelde rustig en speelde de juiste kansen uit. Met 9-10 had het dan ook de voorsprong. Kon Kios dit volhouden. Met 10-11 en 12-12 halverwege de tweede helft leek dit goed te gaan. Toen brak het schot van Kios op. In een run van 5-0 werd het verschil gemaakt. Zonde, want Kios had vele opgelegde kansen. Achter de korf en doorloopballen gingen mis. Jammer, maar dit was net het verschil. Henk-Mart vd Wal, Iris vd Belt en Sasha vd Wal kwamen nog binnen de lijnen voor Ramon Karsten, Janita Zantinge en Marlissa Noord. Eindstand 20-13.

Luco Zantinge en Daniek vd Wal beide 3x, Ernst Kuik en Janneke de Lange beide 2x, Martijn Ziel, Ramon Karsten en Janita Zantinge allen 1x