Op de biologische melkgeitenboerderij Pronkjewail aan de Wold Aaweg 2 in Ruinerwold vindt 22 april een lammetjesdag plaats van 11.00 tot 16.00 uur. De lammetjesdag wordt georganiseerd door vier studentes van de opleiding dierverzorging van de Groene Welle Zwolle. Zij verzorgen tal van activiteiten voor jong en oud.

Lammetjes knuffelen
Er is een knuffelhoek waar de lammetjes geaaid kunnen worden. Ook is het mogelijk om een lammetjes een flesje melk te geven. Tevens is er een fotograaf aanwezig om kinderen met een lammetje op de foto te zetten.

Speurtocht
Wat eet een geit? Hoeveel melk geeft een geit? Je komt er erachter tijdens een speurtocht over de boerderij. Aan het eind krijgen de kinderen een heus boerendiploma.

Skelterbaan en springkussen
Naast activiteiten met de dieren is er ook volop ruimte om te spelen met skelters of op het springkussen.

Proeverij van geitenproducten
Natuurlijk kunnen de bezoekers verse geitenmelk proeven. Daarnaast zijn er geitenkaas en geitenvleeskroketten verkrijgbaar. Ook worden er heerlijke poffertjes gebakken van echte geitenmelk. Dat wordt smullen!

Volg ons op facebook
Het belooft een erg gezellige dag te worden met veel verschillende leuke activiteiten. Kom je ook langs? Laat weten dat je er bij bent. Like de facebookpagina www.facebook.com/pronkjewailmelkgeiten en meld je aan!