In de laatste nieuwsbrief van Glasvezel De Wolden meldden wij dat de pilot op een haar na klaar was. Dat ging voornamelijk over de civiele gedeelte van de aanleg, dus het graven en dergelijke. Ook noemden wij de redenen voor de opgetreden vertragingen: vorst, materiaal schaarste en andere onvoorziene omstandigheden.


Wat betekent dit voor de bewoners van het pilot-gebied?

Er vinden vrijwel geen graafwerkzaamheden voor de aanleg meer plaats. De glasvezelkabels zijn nu overal iin de grond gelegd, door de tuinen gegraven of geschoten en de kabel ligt overal voor de gevel, of al in huis. Waar de kabel nog tegen de gevel aan ligt, ploft eerdaags een brief in de brievenbus met een afspraak voor de HAS, de HuisAanSluiting. In die brief staat een inlogcode waarmee de afspraak bevestigd of gewijzigd kan worden. Wie geen toegang tot internet heeft, kan ook zelf bellen met het bedrijf dat de monteurs uitstuurt en dus ook inplant (Teltec, tel. nr. 0548-545022) als de afspraak bevestigd of verzet moet worden. U ontvangt deze brief ongeveer drie weken voordat de huisaansluiting wordt uitgevoerd. Nog net op tijd om een abonnement af te sluiten en de 400 euro activatiekosten te vermijden!

Huisaansluiting

De kabel die nog voor de gevel ligt, wordt bij de huisaansluiting naar binnen gebracht, precies zoals u dat heeft afgesproken met de schouwer. Het kastje met de glasvezelaansluiting wordt gemonteerd en er wordt gecontroleerd of de verbinding in orde is. De monteur meldt uw aansluiting af in het systeem van de aannemer en die meldingen worden doorgegeven aan de providers. Uw provider neemt dan contact met u op voor de laatste fase van uw aansluiting: de montage van het modem.

Laatste fase

Uw provider neemt contact met u op, via mail, een brief of een telefoontje en spreekt met u af wanneer de monteur langs komt voor de installatie van het modem. En dat is de laatste stap die u nog scheidt van het gebruik van supersnel internet, van het genieten van haarscherp televisiebeeld en van kraakhelder bellen.

Vragen?

Met vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de vrijwilligers van Glasvezel De Wolden. Maar bij vragen over het modem, het internet (snelheid, wifi), de televisieontvangst of het bellen, kan alleen uw provider u verder helpen. In die gevallen is het dus verstandig om eerst contact op te nemen met uw provider. Mocht u wel wat hulp kunnen gebruiken op computergebied, dan is misschien de Sleutelstudent een goed idee. Een bedrijf van jonge inwoners van De Wolden die voor zeer schappelijke tarieven hulp bij alllerlei computerproblemen verlenen. U vindt Sleutelstudent op www.sleutelstudent.nl.

Meer informatie

Mocht u meer informatie willen, neem dan eens een kijkje op www.glasvezeldewolden.nl En vergeet vooral niet: wie geen 400 euro activatiekosten wil betalen, moet vóór de huisaansluiting een abonnement afsluiten. Tip: er zijn abonnementen die per jaar minder kosten dan de activatiekosten! Meteen afsluiten? Ga naar www.glasvezeldewolden.nl/ja

vriendelijke groet
Communicatieteam Glasvezel De Wolden