Ruinerwold en Heerde schieten weinig op met puntendeling

Na het eerdere 2-2 gelijke spel op 1 april in Heerde, mocht Ruinerwold afgelopen zondag Heerde op het eigen sportpark ontvangen. Heerde jaagt op de derde plek, wat hoogstwaarschijnlijk een periodetitel oplevert, terwijl Ruinerwold probeert te klimmen naar plek 11, hetgeen het spelen van nacompetitie doet vermijden. Met de overwinning op Valthermond nog vers in het geheugen zat het met het zelfvertrouwen in ieder geval wel goed.

Op de vroege zondagochtend speelde allereerst het tweede van Ruinerwold. Het wist rode lantaarndrager Steenwijk eenvoudig op te rollen met 7-0, vooral door een ontketende Van Berkum (4 treffers). Ruinerwold 1 kan dit seizoen vooral dromen van dergelijke uitslagen, maar was eveneens vastberaden om de punten op het eigen sportpark te houden. Voor Heerde, dat naar verluid een 4-kratten-wedstrijd speelde, moet het aanblik van het veld in ieder geval even wennen zijn geweest. De mannen uit Heerde spelen hun thuiswedstrijden op kunstgras, maar konden op deze zondag de pinnen van zolder halen.

Om 14.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en de vraag wie het scherpst begon aan de wedstrijd werd na circa anderhalve minuut beantwoord. Een vrije trap van Roel Smit verdween langs de muur in de korte hoek: 0-1. Heerde had ook vlak na de 0-1 het betere van het spel, maar Ruinerwold herstelde zich al snel. In de twaalfde minuut trok Ruinerwold de stand namelijk alweer gelijk. Kevin Loof gaf een strakke voorzet, maar deze leek in eerste instantie geen medespeler te vinden. Echter, diep in het strafschopgebied kwam Brinkman bij de punt van de 16 aangestormd en schoot de bal schitterend diagonaal in de kruising: 1-1. Na deze gelijkmaker toonden beide ploegen zich nagenoeg in balans. Heerde had meer balbezit, maar Ruinerwold was het dichtst bij de 2-1. Een afstandsschot van Ewout Kleene trof de binnenkant van de paal en daarmee ontkwam Heerde aan een achterstand.

Beide ploegen gingen met 1-1 de rust in en na de pauze jaagden beide ploegen op de winst. Heerde had gedurende de tweede helft een licht overwicht en wist wederom op voorsprong te komen. Na ruim een uur spelen was het Mark Brinkman die de bal pardoes tegen zijn eigen hoofd aan schoof, waarna Dijkgraaf doelman Knol probeerde te verschalken met een stiftje. Dat lukte niet, maar de rebound werd goed ingeschoten door Roel Smit: 1-2. Ruinerwold moest wederom in de achtervolging en deed dit succesvol. In de 69 minuut kreeg Olle De Jong de bal aan de linkerkant. Hoewel Bert de Boer de bal graag had ontvangen maakte De Jong een goede actie naar binnen en schoof de bal droog in de verste hoek: 2-2. Zijn eerste treffer in het eerste van Ruinerwold en direct een belangrijke. Zowel Ruinerwold als Heerde besefte dat het weinig aan een punt had, maar hadden tegelijkertijd moeite om tot goede aanvallen te komen. Beide ploegen kregen nog kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Na 93 minuten voetbal sloten beide ploegen de middag lichtelijk teleurstellend af. De directe concurrenten van Ruinerwold, Zuidwolde en Emmeloord, wonnen hun wedstrijd en zodoende lopen zij twee punten uit. Voor Raptim lijkt inmiddels het halen van nacompetitie erg moeilijk, gezien de achterstand van zes punten. Desalniettemin werd het de volgende dag voor iedereen weer maandag en dus zullen de onderste vier ploegen allen een goede eindreeks nastreven. Voor Ruinerwold begint de serie van laatste vier wedstrijden met de thuiswedstrijd tegen Beilen. De Beilenaren verkeren in bloedvorm en Ruinerwold zal zondag moeten pieken om een eventuele driepunter te realiseren. Desalniettemin een mooi affiche en graag zien we u zondag weer langs de kant.