Ruinerwold start nacompetitie met sterk optreden

Afgelopen zondag ging voor Ruinerwold de nacompetitie van start, waarin het de kans krijgt zich te handhaven in de Tweede Klasse. Gieten kwam op bezoek, dat een grote supportersschare had meegenomen. De Gietenaren stonden in de winterstop nog onderaan in de Derde Klasse C, maar na een hele sterke tweede seizoenshelft wist het ruimschoots met een koppositie in de derde periode af te sluiten.

Ruinerwold was dus gewaarschuwd, maar stond tegelijkertijd zelf met vertrouwen aan de aftrap, door de vorm van de laatste maanden. Hoofdtrainer Spijkerman had zich tevens goed in laten lichten over de sterke punten en zwakheden van de gasten. Gieten heeft een drietal goede aanvallers en een laatste man met een schitterende trap. De aanvallers aan banden leggen en de opbouw verstoren zou de sleutel naar het succes moeten zijn.

Om 14.00 uur werd er onder leiding van scheidsrechter van Dooren afgetrapt. Gieten kende een goede start en werd voor het eerst gevaarlijk. Na enkele minuten nam Ruinerwold echter het heft in handen. Al snel werd duidelijk dat Gieten, met name op het middenveld, niet over het tempo en de inhoud van de gemiddelde Tweede Klasser bezit. Ruinerwold rook al snel haar kansen en wist Gieten goed onder druk te houden. Nijmeijer kreeg na tien minuten een goede kans, maar doelman Vendrig redde knap. Ook Brinkman was dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal verdween naast het doel.

In de 37e minuut wist Ruinerwold de score open te breken. Bert de Boer gaf een goede voorzet op Kleene, welke de bal fraai met effect inkopte: 1-0. Na de 1-0 kreeg Kleene al snel opnieuw een grote kans. Een-op-een met doelman Vendrig had Kleene een mooie lob in gedachten, maar zijn inzet was te laag. Na 45 minuten mocht Ruinerwold aan de thee met een 1-0 voorsprong, wetende dat het een uitstekende kans had om met Gieten af te rekenen.

Waar Ruinerwold een snelle verdubbeling van de score in gedachten moet hebben gehad, kwam Gieten het sterkst uit de kleedkamer. Maliepaard kreeg twee grote kansen, maar schoot eenmaal wild over en even later strandde zijn harde inzet op de vuisten van Knol. Ruinerwold schrok wakker en besefte dat het haar niveau van de eerste helft weer moest oppakken. Het begon sterk aan te dringen en Loof was na tien minuten in de tweede helft heel dicht bij de 2-0. Zij inzet werd echter van de lijn gehaald.

Na een uur spelen werd het duel alsnog beslist. Op het middenveld zou er hands zijn gemaakt, waarna de Brinkman de bal ontving. Zijn steekpass bereikte Kleene en in twee instanties verschalkte hij Vendrig opnieuw: 2-0. Door deze treffer, en vooral de vermeende handsbal welke eraan vooraf ging, ontplofte de bank van Gieten en dit leidde ertoe dat hoofdtrainer Meertens het restant van het duel achter de omheining mocht volgen. De vermeende handsbal was een zuur moment voor Gieten, maar gezien de verhoudingen in de wedstrijd en het uitstekende optreden van scheidsrechter Van Dooren, had het geen recht om er zo’n ophef van te maken.

Gieten leek na de 2-0 wel te beseffen dat het er niet meer in zat. Het lukte Gieten niet om dominant te worden en de voorhoedespelers van Gieten leken niet hun beste dag te beleven. Ruinerwold hoefde zich geen moment zorgen te maken dat het de voorsprong nog weg zou geven en kreeg nog goede kansen om de score uit te breiden. Gescoord werd er niet meer en het duel kabbelde richting het einde. Toen in de 91e minuut iedereen al lang besefte dat de wedstrijd gespeeld was, liet Telkamp zich onnodig provoceren. Na een kort overleg met de assistent-scheidsrechter trok Van Dooren rood en mocht Telkamp voortijdig douchen.

Na 93 minuten werd er afgefloten en mocht Ruinerwold tevreden zijn met het resultaat en haar spel. Gieten had aanzienlijk meer toeschouwers meegebracht dan de gemiddelde tegenstander in de Tweede Klasse, waardoor het een prima derde helft werd. Wellicht kan Gieten volgend jaar een nieuwe gooi doen naar promotie, waar Ruinerwold zich nu moet richten op de halve finale. Daarin speelt het wederom een beslissingsduel. Aankomende zondag wordt er thuis tegen Dalen gespeeld, dat op haar beurt met 3-2 won van Veendam 1894. Bij winst speelt Ruinerwold een laatste beslissingsduel, ditmaal uit, tegen de winnaar van SC Emmeloord – CEC.

We hopen dat er veel supporters aankomende zondag Ruinerwold komen steunen. Tot dan!