Na de 4-1 nederlaag van vorige week, in eigen huis tegen Raptim, was Ruinerwold vastberaden om tegen Dedemsvaart de eerste punten van het seizoen te pakken. De generale repetitie op het sportpark was in ieder geval goed, want ’s ochtends versloeg het tweede van Ruinerwold het tweede elftal van Dedemsvaart met 3-2.

De KNVB ziet graag een vleugje verbroedering in het amateurvoetbal, maar helaas wilde dit niet erg lukken op de mooie zondagmorgen. De gemoederen liepen, wellicht onder druk van de immense belangen, hoog op waardoor de rechtsbuiten en tevens nummer 8 van Dedemsvaart 2 de legendarisch zieke woorden tegen de assistent-grensrechter van Ruinerwold sprak: ‘De mooiste dag uit mijn leven, zal de dag zijn dat jij ongeneeslijk ziek wordt verklaard’. De arme man maakte het allemaal nog bonter door na de wedstrijd glashard te stellen dat de dienstdoende grensrechter met het ‘k-woord’ zou hebben gescholden, hetgeen eigenlijk medelijden opwekte. Laten we het houden op een bijzondere mentaliteit.

Desalniettemin won Ruinerwold 2 en had het eerste elftal dezelfde voornemens in de middag. Van de irritatie in de ochtend was gelukkig niets meer te merken, want Dedemsvaart 1 maakte vanaf de aftrap een frisse indruk. Het begon weer allemaal niet geweldig voor Ruinerwold, want na een ruime minuut spelen scoorde Danny Kuiper na een misverstand in de verdediging de 0-1. Na de 1-0 achterstand kende Ruinerwold een sterke fase, maar grote kansen werden niet gecreëerd. Het was dan ook Dedemsvaart dat na ruim een half uur de 0-2 maakte. Noah Schuurman, net als Kuiper de gehele wedstrijd een plaag voor de Ruinerwoldse defensie, schoot na een voorzet van Gerritsen strak in. De poging kon in eerst instantie nog gekeerd worden door Knol, maar in de rebound was Kuiper alert: 0-2. Ruinerwold moest iets terug gaan doen, maar zag tot overmaat van ramp dat Kuiper vijf minuten voor tijd de mooiste treffer van de middag maakte en daarmee een hattrick liet noteren. Een vrije trap vanaf een meter of 25 werd kiezelhard in de kruising gejaagd: 0-3. Ruinerwold liet gelukkig de moed niet zakken en Brinkman kopte vlak voor rust van dichtbij raak: 1-3.

Zodoende ging Ruinerwold toch nog rusten met enig perspectief en de tweede helft ging dan ook welvarend van start. Hoewel Dedemsvaart tweemaal een enorme kans miste op de 1-4, kwam Ruinerwold in de 68e minuut helemaal terug in de wedstrijd. Een schot van Kevin Loof werd getoucheerd door Mark Brinkman en laatstgenoemde wil dan ook per sé deze goal op zijn naam: 2-3. De toeschouwers leken zich op te kunnen gaan maken voor een sensatie, maar helaas werd alle moed al snel de grond ingeboord. In de 75e minuut scoorde Kuiper namelijk zijn vierde van de middag en daarmee was Ruinerwold wel uitgestreden: 2-4. Van de uitslag viel weinig te zeggen, want Dedemsvaart liet simpelweg zien over meer kwaliteit te beschikken. Helemaal met de gedachte dat er maar liefst zeven spelers ontbraken bij de gasten. Mocht Dedemsvaart het verdedigend kunnen bolwerken dit seizoen, dan zou het zo maar op z’n minst een periodetitel kunnen behalen.

Ruinerwold heeft na drie wedstrijden nog altijd nul punten, maar afgelopen zondag viel de stijgende lijn zonder twijfel waar te nemen. Desalniettemin wacht aanstaande zondag weer een zware beproeving, want dan reist Ruinerwold af naar Beilen. De Beilenaren zijn de competitie geweldig begonnen met zeven punten uit drie wedstrijden en dus mag Ruinerwold flink aan de bak. Graag zien we u zondag in Beilen langs de kant en bij de nabespreking in ’t Wold aan de bar. Tot zondag!