Ruinerwold verliest van Raptim

Na de 4-1 nederlaag in en tegen Stadskanaal van afgelopen zondag, had Ruinerwold de taak zich te revancheren. Na een prima warming-up stonden de manschappen om 14.00u klaar om Raptim weer puntloos richting Coevorden te sturen.

Ruinerwold kwam na twee minuten tot de onaangename ontdekking dat Raptim niet van plan was gemakkelijk mee te werken, want Robin De Leeuw schoot na dik 120 seconden het leder onhoudbaar achter Knol: 0-1. Ook na dit doelpunt kwam Ruinerwold niet echt lekker in de wedstrijd en na ruim twintig minuten schoot Robin De Leeuw zijn tweede van de match binnen: 0-2. Hierna kwam Ruinerwold beter in haar spel en Kevin Loof wist de grootste kans van de eerste helft te creëeren. Met een rush vanaf eigen helft liep Loof enkele verdedigers voorbij alsof ze er niet stonden, maar schoot vervolgens rakelings naast. Waar Ruinerwold met 0-2 nog genoeg perspectief zou hebben om de rust mee in te gaan, werd het pijnlijk genoeg vlak voor rust 0-3. Een vrije bal werd door Robin De Leeuw binnengekopt, die daarmee aantekende voor een loepzuivere hattrick.

De thee van Huiskes gaf Ruinerwold hernieuwde energie, want de tweede helft was aanzienlijk beter dan het eerste bedrijf. Natuurlijk, Raptim hoefde niet zo nodig meer, maar Ruinerwold liet bij tijd en wijlen het bekende recept weer zien. De 1-3 was dan ook terecht. Na meerdere corners achtereen wist Brinkman de bal na 68 minuten uit een corner van Bert De Boer tegen de touwen te koppen. Ruinerwold probeerde door te drukken en invaller Jacco Huisman was heel dicht bij de 2-3. Met zijn eerste balcontact schudde hij twee verdedigers van zich af en schoot maar net over. Jammer genoeg viel een kwartier voor tijd de 1-4 en daarmee was het duel gespeeld. Een schot werd nog gekraakt door de Ruinerwold verdediging, maar de rebound van Lars Meppelink verdween achter Knol.

Daarmee viel het doek en werd het resterende kwartier niet meer echt interessant. Raptim, de ploeg waartegen Reinout Stevens ooit debuteerde, nam de drie punten mee. Gelukkig volgt zondag alweer een herkansing. Dan speelt Ruinerwold thuis tegen Dedemsvaart, dat haar eerste twee competitieduels wist te winnen. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken en ook achteraf in de kantine even een biertje, wijntje, cola’tje of iets anders te komen drinken. Graag zien we u zondag weer!