Wedstrijdverslag Kios ruinerwold

De KIOS selectie mocht weer vroeg uit de veren. Er stonden 2 uitwedstrijden op het programma te Heerhugowaard tegen korfbal vereniging Apollo. Na een reis van ander half uur was de Eismann /Ensing équipe gearriveerd. Eerst mocht het 2de van KIOS aan het werk.

Al naar een paar minuten was het duidelijk dat de omstandigheden in heerhugowaard lastig waren. Er stond een strakke wind over het grote spiegel gladde veld. Maar het 2de maakte het zich zelf het meest moeilijk, in de eerste helft was het rendement te laag. Veel 1 schots aanvallen. Waardoor ze de rust ingingen met 12-5. In 2de helft hadden er wat tactische wissels plaats gevonden. Hierdoor speelde kios een stuk beter en kon het gat verkleinen. Maar helaas was deze te groot. Waardoor de stand eindigde op 20-16. KIOS 2 speelde een goede 2de helaas was dit niet voldoende voor de winst.

Nu over na het vlaggenschip van KIOS. Zij komen als ongeslagen koploper aan bij de rode lantaarn drager Apollo. Maar wisten van te voren dat dit een lastiger wedstrijd kon worden als KIOS niet hun eigen niveau haalde. KIOS begon de wedstrijd met de volgende personen in het 1ste aanvals vak: Janita Zantinge, Martijn Ziel, Patrick Roelevink die de gebleseerde Luco Zantinge verving en Marlissa Noord die de geblesseerde Ineke Slomp verving. KIOS begon goed en er ontstonden meteen goede kansen. Marlissa kon haar basis plek meteen glans geven door de score te openen met een goede doorbraak. Maar meteen was er antwoord van Apollo. Beide ploegen waren in de begin fase zoekende waar de beste kansen lagen. KIOS had het moeilijk op het grote veld. Waardoor het spel te langzaam was. Uiteindelijk stond het na een kwartier 4-4. Op dit moment had Apollo het beste spel van de 2 en kon het eerste gat van 2 maken. Maar KIOS bleef rustig. Mede door het goede coachen van Luco Zantinge aan de kant. Die zelfs aan de zijlijn zijn ploeg op sleeptouw nam. De laatste 10 min van de 1ste helft waren voor KIOS. De spekbraanders kwamen terug tot 7-7. En toen klonk het rust signaal.

Onder het genot van de ranja werd de eerste helft geanalyseerd. Er kwam al snel een duidelijke conclusie. Verdedigend ging het prima maar aanvallend moesten we de juiste kansen nemen en het spel eerst kleiner maken op het grote veld. Het 2de aanvaks vak van KIOS : Rogier Nijdam, Ernst Kuik, Iris van de Belt en Janneke de lange gingen door waar KIOS mee was geëindigd. Met veel inzet en overtuiging spelen. Hierdoor ontstond door de 2 dames in dit vak het eerste gat van 2. KIOS speelde slimmer zette de juiste mensen op de juiste plekken en bleef rustig spelen. Door 4 scores op rij van KIOS, was het fundament gelegd voor een overwinning. Bij de stand van 9-15 was er nog een dik kwartier te spelen. Maar KIOS was er nog niet en moest concentreer blijven. Het zag ook 2 vaste waardes geblesseerd uitvallen. Janita en Janneke gingen beide aan de kant met een enkel blessure. Hierdoor kwamen Hilde Tabak en Sandra Jans in het veld. Beide dames vielen zeer verdienstelijk in en konden mee dankzij hun, de overwinning binnen slepen. Einstand 14-18
Het vlaggenschip van KIOS blijft dus gedeeld koploper, samen met Synergo uit Utrecht. Volgende week zondag spelen deze 2 ploegen tegen elkaar te ruinerwold en gaan uitmaken wie er als herbstmeister de zaal in gaat. KIOS kan alle support goed gebruiken. Kom daarom allen KIOS aanmoedigen in deze topper