De Wolden zet tijdens de week van de mantelzorg mensen die zorgen voor hun partner, een ouder, kind, familielid, vriend of kennis in het zonnetje. Mantelzorg is meer dan de gebruikelijke hulp die mensen elkaar geven.


Wethouder Mirjam Pauwels geeft aan dat mantelzorgers het vaak als vanzelfsprekend ervaren om iemand uit zijn of haar omgeving te helpen. “Als gemeente willen we extra waardering tonen voor deze groep mensen. Hun belangeloze inzet is van onschatbare waarde.” De week van de mantelzorg in De Wolden is van 6 tot en met 10 november.

Wie verdient een bloemetje?
Om zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken roept de gemeente, samen met Stichting Welzijn De Wolden, inwoners op mantelzorgers op te geven. Natuurlijk kunnen mantelzorgers zichzelf ook opgeven. Tijdens de week van de mantelzorg krijgen zij dan een boeket bloemen en een informatiepakket over ondersteuning aan mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers
Speciale aandacht is er voor jonge mantelzorgers, van 6 tot 23 jaar. Zij hebben zorgen over een familielid en zorgtaken die niet bij hun leeftijd passen. Jong mantelzorger zijn, daar kies je niet voor: dat overkomt je. Stichting Welzijn De Wolden ondersteunt jonge mantelzorgers met advies en organiseert leuke activiteiten. Tijdens de week van de mantelzorg ontvangen de jonge mantelzorgers een bioscoopbon.

Week van de mantelzorg
Op maandag 6 en woensdag 8 november vinden diverse activiteiten voor mantelzorgers plaats in de Wijk en Zuidwolde. Vrijdag 10 november is de afsluiting van de week: een warm en koud buffet met aansluitend entertainment in ’t Neie Punt in Ruinen. Voor jonge mantelzorgers wordt op vrijdag 3 november een Las Vegas-avond georganiseerd.

Opgeven voor een bloemetje of bioscoopbon
Mantelzorgers voor een boeket bloemen opgeven kan door te bellen met Gerrie de Roo van Stichting Welzijn De Wolden, via telefoonnummer 0528-378686 (op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur). Of door een e-mail te sturen naar: GerriedeRoo@welzijndewolden.nl.
Een jonge mantelzorger voor een bioscoopbon opgeven kan door te bellen met Aisha Slot van Stichting Welzijn De Wolden, via telefoonnummer 0528-378686 (op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur). Of door een e-mail te sturen naar: AishaSlot@@welzijndewolden.nl.
Aanmelden kan tot 16 oktober 2017.