100 jaar korfbal in Ruinerwold

Een werkgroep van de jubilerende korfbalvereniging KIOS is actief aan de slag gegaan met de ontwikkeling van het jubileumboek. Op 14 maart aanstaande zal tijdens de receptie de uit 6 leden bestaande commissie het jubileumboek formeel overdragen aan de vereniging. De werkgroep is benaderd door de Jubileumcommissie welke reeds een jaar werkt onder verantwoordelijkheid van het bestuur het jubileumjaar inhoud geeft.

De werkgroep heeft de opdracht aanvaard en samen met de jubileumcommissie het doel en de uitgangspunten benoemd. Het doel was het uitbrengen van een aandenken aan het honderdjarig bestaan van onze vereniging KIOS in de vorm van een boekwerk. Hierbij is gewerkt vanuit een aantal uitgangspunten.

Met het goed leesbare boek willen wij een beeld creëren van onze 100-jarige vereniging zonder dat het een geschiedenisboek wordt. Een gevarieerd beeld van een actieve, sportieve en sociale vereniging, waarbij gebruik gemaakt is van input van heel veel (oud)leden, (oud)trainers en bestuurders enz. , maar ook van allerlei wetenswaardigheden van de vereniging en de leden. Uiteraard zijn er foto’s opgenomen in het boek. Het boek is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de “Stichting 1865”, een stichting opgericht door de voormalig Bondsspaarbank Ruinen. Volgens Roelie Baas-Zwiers is het boek een mooie aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan en herinneringen te delen die de korte verhalen oproepen. Als dat het geval is dan is de missie van de werkgroep geslaagd.

Het boek is verkrijgbaar tijdens de viering van het 100-jarig jubileum op 14 maart en daarna in dorpshuis Buddingehof te Ruinerwold. Op de foto ontbreekt Martijn Ziel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.