180 deelnemers Zwerfvuilactie in Ruinerwold

zwerfvuil1In het weekend van 27 en 28 maart hebben ca. 180 mensen deelgenomen aan de zwerfvuilactie in Ruinerwold georganiseerd door Dorpsbelangen Ruinerwold. Dankzij de het grote aantal aanmeldingen is het de organisatie ook gelukt om op zaterdag in Berghuizen en Weerwille zwerfvuil in te zamelen.

Op vrijdag de 27 maart hebben alle scholen de kernen van Ruinerwold en Berghuizen zwerfvuilvrij gemaakt. De leerlingen van de Arendsvleugel, De Dissel en de Harm Vonck school zij alle straten en het Boerpad en Haakswold met begeleiding van ouders en leerkrachten door gelopen en het is hun gelukt om heel wat kilo’s zwerfvuil in te zamelen. Mede dankzij het goede weer werd het een succesvol evenement en dorpsbelangen bedankt alle begeleiders en leerkrachten voor medewerking aan dit evenement.

Op zaterdag 28 maart is voor het eerst ook in Berghuizen met een aantal vrijwilligers het buitengebied zwerfvuil vrij te maken. Rondom het dorp Ruinerwold hebben circa 15 personen het buitengebied, rondom Ruinerwold, bij langs gelopen om zwerfvuil in te zamelen. Dit resulteerde ook in heel wat ingezamelde kilo’s zwerfvuil.

Al met al blijkt het dat deze acties van inzamelen van zwerfvuil wel werkt. Het valt op dat er op zo’n dag minder zwerfvuil wordt ingezameld. Het blijkt dat mensen minder gemakkelijk het afval van zich af gooien en dat er ook heel veel mensen zijn die zwerfvuil gewoon oppakken en meenemen of in vuilnisbakken gooien. Waarvoor dank. Na afloop was het gezellig napraten in het dorpshuis de Buddingehof met een kopje soep en heerlijk belegde broodjes. Dorpsbelangen vereniging Ruinerwold Berghuizen kan weer spreken over een geslaagde zwerfvuilactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.