Officiële oprichting zakelijk netwerk

Vandaag heeft de officiële oprichting van het nieuwe zakelijke netwerk voor vrouwelijke ondernemers in De Wolden plaatsgevonden. De Wolden kent veel vrouwelijke ondernemers, maar tot vandaag geen zakelijk netwerk waar vrouwelijke ondernemers elkaar ontmoeten. Oprichtster Marian van der Heide: “De behoefte om samen te werken en te kijken waar kansen liggen leeft enorm onder vrouwelijke ondernemers. Bij twee eerdere bijeenkomsten waren ruim 70 vrouwen aanwezig.

De positieve energie die daar vrij kwam willen we behouden. Vandaar het idee om een vereniging op te zetten.”

Vereniging
‘Vrouwelijke Ondernemers De Wolden’ is een inspirerend, toegankelijk en zakelijk netwerk met een hoge gunfactor. Het doel is de eigen onderneming, maar ook elkaar en de vereniging als totaal te versterken in vakkennis, professionaliteit en business. Vrouwen kunnen lid worden van het netwerk als ze wonen in De Wolden en hun bedrijf daar ook hebben. De vereniging is vanaf begin 2015 te vinden via een eigen website en LinkedIn en nu al op Facebook.

Kansen voor De Wolden
Voor ondernemers is een sterk netwerk belangrijk. Door netwerkvorming kan de samenwerking tussen bedrijven onderling, tussen de verschillende dorpen en bedrijfsnetwerken sterk verbeteren. Hierdoor kunnen kansen op het bredere niveau van De Wolden makkelijker worden gesignaleerd en opgepakt. Netwerkvorming is één van de zeven speerpunten uit het economisch actieplan. Vandaar dat de gemeente het opzetten van netwerken stimuleert en faciliteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.