Ruinerwold trekt geen overwinning uit Kraggenburgs moeras

‘De Kadoelerkeersluis bij Kraggenburg is geen sluis.’ Dat je het maar even weet. Handig ook dat het dan toch een sluis wordt genoemd. Of deze niet-bestaande sluis enigszins invloed heeft op de waterhuishouding rondom het sportcomplex in Kraggenburg weet ik niet, maar dat het hoofdveld van Kraggenburg wel wat minder H2O kan gebruiken, is een understatement.

Het werd dus een drassige en sompige middag in de polder. Ruinerwold had het vanaf het begin moeilijk met het lastig speelterrein en trof een Kraggenburgse ploeg waarvan Arnold Roossien dit jaar wederom een taaie ploeg heeft gesmeden. Het resulteerde in een wedstrijd met vooral veel vechtvoetbal.

Beide ploegen hanteerden vanaf het eerste bedrijf veelvuldig de lange bal, waardoor grote kansen spaarzaam waren. Voor beide doelen was het af en toe even alle hens aan dek, maar opgelegde kansen bleven uit. Bij rust stond er dan ook een logische brilstand op het scorebord.
In de tweede helft eigenlijk een soortgelijk spelbeeld. Ruinerwold wat meer de bal en Kraggenburg vooral gevaarlijk via de snelle man voorin, Robert Olczyk. Wel kreeg Ruinerwold enkele goede kansen. Stijn Smid kreeg op aangeven van Kevin Loof een goede schotkans, maar raakte de bal net niet vol. Loof kreeg vervolgens zelf nog een kans binnen de zestien, maar volleerde de bal recht op de doelman. En ook Fisseha Ghubsa kreeg een dot van een kans, maar schrok daar zelf te veel van om nog tot afronden te komen.

Net toen Ruinerwold Kraggenburg wat meer leek terug te drukken, scoorde de thuisploeg. Een scherpe counter werd een kwartier voor tijd knap binnengeschoten door Olczyk. Toch pakte Ruinerwold de draad snel op en kwam vijf minuten later weer op gelijkte hoogte. Een voorzet van Chiel Kooiker bereikte Julian van Bohemen, die fraai aannam, kort versnelde en de bal in het dak van het doel schoot.
In de slotfase probeerden beide ploegen nog een driepunter te forceren. Ruinerwold wisselde aanvallend en Kraggenburg bleef loeren op de counter. Uiteindelijk zou geen van beide ploegen het verschil maken en was een gelijkspel een terechte weerspiegeling van de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.