Ruinerwold verslikt zich in VWC

Met nog twee wedstrijden op het programma en een marge van 3 punten, begon Ruinerwold aan het duel met V.V. VWC. Met de aanwezigheid van mooi weer, RTV Drenthe, DNO Sport, De Stentor, leuke sfeer- en belevingsacties, een buitenbar en DJ Nijs, had het maar zo een mooie middag kunnen worden.

Ruinerwold begon niet geweldig aan de wedstrijd, maar werd hier en daar gevaarlijk. Een kopbal van Brian Heins en een inzet van Chiel Kooiker betekenden bijna de openingstreffer, maar het zat de ploeg van Johnny Wassenaar niet echt mee. Ook ging er hier en daar nog een bal over het vangnet vanuit aardig kansrijke positie. VWC zette daar in de eerste helft, los van stugheid en inzet, geen grote kansen tegenover.

In de tweede helft drong Ruinerwold aan, en had VWC hier en daar ook aardige fases. Kevin Loof en Habtom Fisseha Ghubsa leken beide de verlossende treffer te maken, maar hadden het vizier net niet scherp genoeg staan. En zowaar deed daar een paar minuten voor tijd een eeuwenoude voetbalwet zijn intrede: als je de kansen zelf niet maakt… lalala je weet wel.

Twee minuten voor tijd schoot Hidde van der Laan de 0-1 dus prima binnen. Erg zuur voor Ruinerwold, dat daarmee eigenlijk pas de eerste kans weggaf. Met een slotoffensief werd Ruinerwold nog wel gevaarlijk, maar de Wet van Murphy hield dapper stand. Na 95 minuten zwoegen maakte de uitstekend fluitende scheidsrechter Draaijer er een einde aan. Pijnlijk voor Ruinerwold, complimenten voor de effectiviteit van VWC.

Maar goed, volgende week staat er opnieuw een interessante situatie op het programma. Voetbalvereniging Havelte, dat dit seizoen thuis van Ruinerwold won en in Ruinerwold ongelukkig verloor, móét minimaal een punt pakken tegen Olyphia om niet rechtstreeks te degraderen. Ruinerwold speelt op haar beurt in Balkbrug, dat in een soortgelijke positie als Havelte zit. Succes gewenst aan de mannen van Voetbalvereniging Havelte!

Zondag ligt de druk dus ineens weer volledig bij SV Olyphia Noordwolde. En zo is het ook nooit saai in 4A.

P.S.: de beelden van de wedstrijd zijn op tv te zien in het programma ‘Onze Club’ van RTV Drenthe. Ook vind je ze hier terug: https://www.rtvdrenthe.nl/…/vierde-klasser-ruinerwold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.