Ruinerwold verliest ijskoude editie van de Woldenderby

Op een gure zondagmiddag speelde Ruinerwold de tweede echte derby van het seizoen, dit keer uit tegen Wacker in De Wijk. Na een korte busrit werd Ruinerwold aangenaam verrast dat er gewoon op het uitstekende hoofdveld, met robotmaaier onderhouden, kon worden gespeeld. Past toch meer bij een derby dan een ondergrond van rubber en plastic.


De eerste helft kende niet per se goed voetbal, wel een gelijk opgaand spelbeeld, en een paar fraaie kansen. Wacker raakte meerdere keren het houtwerk, waaronder één afstandsschot die Jeffry Krol net voldoende tegen de onderkant van de lat wist te tikken. Ruinerwold kwam er in de counter een aantal keer zeer gevaarlijk uit, waarbij Stijn Smid en Brian Heins hadden mogen scoren. Dat gebeurde niet.

In de tweede helft viel het kwartje Wackers kant op. Een zeer ongelukkig moment, waarbij Henk-Lasse Emmink met zijn veters in de noppen van een aanvaller bleef haken, zorgde voor een strafschop. Joris Brouwer faalde niet, 1-0. Ruinerwold ging op jacht naar de gelijkmaker, verscheen vaak genoeg voor het doel, maar maakte het doelman Van der Laan toch niet heel lastig.

Ook vanaf de kant probeerde Ruinerwold het via assistent-trainer ‘God in Frankrijk’ Martijn Hut: ‘Schiet ‘s op dat doeL!’, aangevuld door verzorger Harm Boer: ‘Keeper is niks!’, en moedigde ook tank Julian van Bohemen – ondanks zorgwekkende bevriezingsverschijnselen – de ploeg aan. Het mocht net niet baten.

Ook aan ‘de overkant’ was het niet stil. Wacker-trainer Gert Jan Hoekstra liet zich geregeld horen, waaronder tegen de grensrechter van Ruinerwold. Dit laatste was minder succesvol, met een enkeltje ‘achter de boarding’ tot gevolg. Waarschijnlijk is Machiel Morsink de komende weken de aangewezen man om Hoekstra te vervangen. Zo rolde hij in het verleden in Ruinerwoldse dienst in een ijskoud Leeuwarden MKV’29 al eens op en deze kunde is natuurlijk niet verloren gegaan.

Waar Ruinerwold de gelijkmaker probeerde te forceren, besliste Wacker het duel. In een scherpe counter bleef Joris Brouwer heel rustig voor het Ruinerwoldse doel en prikte de 2-0 binnen. Daarmee was het ook wel gespeeld.

Na de wedstrijd draaide DJ Bens van Eldorado Drive-in Show nog de nodige hits en besefte Ruinerwold dat het zich simpelweg kan richten op de komende twee wedstrijden, tegen Raptim en Oranje Zwart, om nog de nodige puntjes te pakken voor de winterstop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.