Ruinerwold onderuit bij titelfavoriet Raptim

Na een prima quiz op vrijdagavond vertrok Ruinerwold met een vastberaden selectie naar Coevorden. Wetende dat een lastige wedstrijd stond te wachten, maar loerend op een stuntje. Dat stuntje moest vorm krijgen met Lard Gol als gelegenheidsspits in de basis, met de taak om veel extra arbeid en een stukje oorlog te leveren in de voorhoede. Daarnaast zat er ook het nodige jeugdige talent op de bank, in de personen van Per Ove ‘Perru’ Boxem en Tomas Drost.

Ruinerwold kende een prima eerste half uur, waarin het organisatorisch sterk stond. Raptim kreeg de bal, creëerde hier en daar een kansje, maar Ruinerwold hield goed stand. Daardoor was het zuur dat het tien minuten voor rust toch 1-0 werd. Met deze stand werd er dan ook gerust.

In de tweede helft maakte Raptim al vrij vlot de 2-0, wat slechte timing voor Ruinerwold betekende. Het werd daardoor gedwongen wat verder vooruit te voetballen, wat enkele kansen opleverde – waaronder een schot van Kevin Loof – maar Raptim ook wat meer ruimte gaf.

Raptim liet zien over een voetballende ploeg te beschikken en besliste de wedstrijd een dik kwartier voor tijd. Na de 3-0 kon Raptim frank en vrij voetballen, waardoor Henk Boland overuren draaide langs de zijlijn. De aanvalsdrift van Raptim resulteerde in drie doelpunten, waardoor het uiteindelijk 6-0 werd.

Tussendoor waren er gelukkig nog wel twee lichtpuntjes: het officiële debuut van zowel Per Ove Boxem en Tomas Drost. Mede mogelijk gemaakt door een voorafgaand uur levenslessen van Eddy de Wit. Per Ove voetbalde bekeken mee op het middenveld, terwijl Tomas gelijk een goede aanval opzette bij z’n eerste balcontacten. Ook kreeg Drost nog een fraaie panna tegen, waardoor hij dat ook maar gelijk heeft gehad.

De 6-0 is fors, maar voor Ruinerwold uiteindelijk geen groot probleem. Dit was vooral een wedstrijd waarin er eventuele bonuspunten gepakt konden worden.
‘Het wordt gewoon weer maandag’, zei ooit een wijs man. En zo is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.