AED kasten in Ruinerwold, Berghuizen en Oosteinde

Woensdag 7 februari heeft de officiële overhandiging van de AED-buitenkasten plaatsgevonden. Namens de Dorpsbelangenvereniging Ruinerwold/Berghuizen en Belangenvereniging Oosteinde was S. Van het Hof hierbij aanwezig. Ze sprak de dank uit voor de ondersteuning die de Burgerhulpverleningsnetwerken mag ontvangen. Ook aanwezig was KJ van Dijk Installatietechniek. Hij sluit vanaf de start in 2009 de buitenkasten belangeloos aan en verzorgt het onderhoud. “We zijn als bedrijf sterk betrokken bij de dorpen. Het is dan fijn om ons maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel gestalte te kunnen geven in het bijdragen aan het redden van mensenlevens”, aldus Anneke Hoekstra.

Gemeente De Wolden ondersteunt de burgerhulpverleningsprojecten al een aantal jaren door de AED-buitenkasten beschikbaar te stellen. De Wolden hecht waarde aan goede beschikbaarheid van AED’s in de dorpen. Daarnaast is een goede bezetting van het aantal vrijwillig oproepbare burgerhulpverleners essentieel. In de gemeente De Wolden zijn 475 burgerhulpverleners geregistreerd. Dit is voor de hele gemeente 1,96% van de inwoners van 20 jaar en ouder. Het advies is echter 5%. Daarom maakt de gemeente een opzet met als doel de continuïteit van beschikbare AED’s en juiste hoeveelheid burgerhulpverleners te borgen. Daarin is aandacht voor de werving van nieuwe vrijwilligers, het aanbieden van herhalingslessen en het onderhoud, en voor de registratie van nieuwe AED’s bij Hartslag.nu.

De genoemde belangenverenigingen bieden jaarlijks de opleiding/herhalingsles kosteloos aan voor haar burgerhulpverleners. Deze zijn voor dit jaar weer gepland. 19 maart Oosteinde, 3 april Berghuizen en 6 juni in Ruinerwold. Najaar 17 september Oosteinde, 9 oktober Berghuizen en 21 november Ruinerwold. Wethouder Mark Turksma: “Dankzij de steun en de inzet van bewoners maken we de omgeving een stukje hartveilig. Samen maken we het verschil.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.