Afdelingsbijeenkomst Vrouwen van Nu Oosteinde

Gast: Stichting Wensambulance Noord-Nederland – Verslag van de ledenavond op 19 oktober 2022
De voorzitter Elly Brinkman, opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Een speciaal welkom is voor Mv. Jolanda Jurjaanz, vrijwilligster bij de stichting Wensambulance Noord- Nederland, Aanwezig zijn 26 leden.

Eerst stonden we stil bij het overlijden van weer een lid van onze vereniging: Mina Boxem-Stevens op 4 Oktober 2022. Mina was 44 jaar een trouw lid van onze vereniging. Daarna werd het verslag van de Agrarische Excursie dag, op 5 oktober, voorgelezen door Cindy. Voor de Activiteiten commissie worden twee nieuwe leden gezocht. Een lid heeft zich inmiddels aangemeld. Na het verslag van de vorige vergadering, mededeling van de Leesclub en de rondvraag was het woord aan Jolanda Jurjaanz van Stichting Wensambulance Noord-Nederland.
Wensambulance Noord-Nederland wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Zij willen mensen uit Noord-Nederland d.m.v. begeleid ambulancevervoer helpen zo’n persoonlijke wens te vervullen om zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toe te voegen. Op deze manier gaan mensen naar een voor hen bijzondere plek of gelegenheid en ze ervaren zo een speciale dag. Wensambulance Noord-Nederland is een stichting die is opgericht door vrijwilligers die veelal werkzaam zijn in de zorg.

Vrijwilligers
Omdat er in het ziekenhuis, zorginstelling enz. niet altijd tijd is om iets extra’s te doen voor ernstig zieke mensen voelden wij de behoefte om deze stichting op te richten. Wij willen ernstig zieke mensen die afhankelijk zijn van liggend vervoer nog een hele speciale dag (of soms dagen) geven. De persoonlijke situatie maakt het vaak niet gemakkelijk de wens te vervullen. Door invulling te geven aan die situatie, de medische conditie of de benodigde zorg tijdens een reis, willen wij helpen de wens -geheel kosteloos- te vervullen.
Vergoeding is voor de Wens belever en een begeleider. Op 11 februari 2009 is de stichting Wensambulance Noord-Nederland officieel van start gegaan. Op dit moment zijn er 52 Verpleegkundigen en 22 ambulance chauffeurs, allen vrijwilligers. Dit jaar zijn er al 95 wensen vervuld.
Dit alles is mogelijk door financiële bijdragen van vele kanten: bedrijven en instellingen, dankbare familieleden, kinderen via een actie en clubs via een actie doel. Er wordt vaak samengewerkt met een andere stichting nl. De Stichting Vaarwensen. Onze voorzitter bedankt Jolanda en wenst iedereen wel thuis. Volgende bijeenkomst is op 16 november, met als gast Jelle Kootstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.