Afvalinzameling, hoe zat het ook alweer?

Elke week haalt de vuilophaaldienst vuil op. Voor de manier waarop u huisvuil bij de weg kunt zetten, bestaat een aantal regels. Omdat de vuilophaaldienst merkt dat niet bij iedereen de regels even helder op het netvlies staan, volgt hier een korte herinnering. Huisvuilcontainers kunt u – op de dag waarop de containers geleegd worden – tot 20.00 uur op de openbare weg laten staan. Daarna bent u als inwoner aansprakelijk voor de container en voor de gevolgen wanneer er iets gebeurt langs de openbare weg vanwege de container. Tot 20.00 uur is de gemeente verantwoordelijk. Haal dus voor 20.00 uur de container weg.

Ook komt het voor dat de huisvuilminicontainers verkeerd aangeboden worden. De handvatten waarmee u de container verplaatst, mogen niet naar de weg staan. Het te openen deksel moet naar de weg staan.

De ophaaldienst werkt het snelst wanneer de containers zoveel mogelijk twee aan twee aan de weg worden geplaatst, met gesloten deksel en met een tussenruimte van 30 centimeter.

Afvalstoffenheffing
Voor het ophalen van afvalstoffen gelden twee tarieven. Het hoogste tarief geldt voor het afval dat u in de grijze restcontainer aanbiedt. Dit tarief ligt drie keer zo hoog als het verwerken van GFT-afval. Ook het apart houden van het plastic levert een besparing op. Voor een zo laag mogelijke afvalstoffenheffing is het dus nodig dat u zoveel mogelijk afval scheidt. Goed scheiden levert geld op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.