Bebouwing Ruinerwold Zuid

Graag informeer ik u over een besluit dat het college onlangs nam en dat gaat over de eventuele bouw van een aantal woningen bij u in de buurt. Zo staat te lezen in een brief die de inwoners van Ruinerwold deze week ontvingen. Enige tijd geleden heeft projectontwikkelaar KDO uit Druten een verzoek ingediend om aan de Zuidkant van Ruinerwold 20 woningen te mogen bouwen. De helft daarvan is sociale woningbouw. Het college is positief over het initiatief van KDO en heeft op 13 augustus 2013 het principebesluit genomen om in te stemmen met het initiatief. Het besluit is gebaseerd op een gebiedstoets. Uit die toets blijkt dat woningbouw aan de Zuidkant van Ruinerwold haalbaar is.

Positief
Wij zijn positief over deze ontwikkeling. Het geeft de inwoners van Ruinerwold de mogelijkheid om nieuw te bouwen. Ook krijgen zo de starters in Ruinerwold de kans om in hun eigen dorp te blijven wonen.

Vervolg
De komende tijd investeren de gemeente en KDO in het uitwerken van het principebesluit. Doel is een samenwerkingsovereenkomst op te stellen, waarmee het initiatief verder uitgewerkt gaat worden tot een concreet plan.

Buddingeborgh/Vondersland
Door de woningbouwontwikkeling aan de Zuidkant van Ruinerwold komt er vooralsnog geen woningbouw op Buddingeborgh/Vondersland. Mocht de ontwikkeling van woningbouw bij u in de buurt niet van de grond komen, dan zullen we opnieuw kijken waar woningbouw mogelijk is.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de heer D. Flokstra van de gemeente. Hij is bereikbaar via het algemene nummer T. 14 0528.
Met vriendelijke groet, burgemeester en wethouders van De Wolden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.