Beeldbank Stichting Historie Ruinerwold nu Online

Een lang gekoesterde wens van de Stichting Historie Ruinerwold is in vervulling gegaan. In de afgelopen jaren heeft de stichting een grote hoeveelheid foto’s verzameld.
Sinds kort beschikt de stichting over een systeem (beeldbank) waarmee deze foto’s en ook de beschrijvingen die daar bij horen op de website van de stichting kunnen worden gezet. Bezoekers hebben hiermee ook de mogelijkheid op allerlei manieren in deze beschrijvingen te gaan zoeken. Zo is het b.v. mogelijk op een naam te zoeken of op straatnaam en huisnummer. Alle foto’s die aan deze vraag voldoen verschijnen dan op het scherm.

Nog lang niet alle foto’s staan op deze nieuwe beeldbank, maar er is ondertussen een leuk begin gemaakt met zo’n 900 foto’s. Op de site www.historieruinerwold.nl staat een link naar de nieuwe beeldbank. Hiermee kunt u zelf gaan kijken wat er allemaal te vinden is. Op de pagina Nieuws / Agenda staat beschreven wat de mogelijkheden allemaal zijn met deze nieuwe site. Het systeem is een aantal jaren geleden ontwikkeld door een medewerker van het Zijper Museum (N-H) en staat bekend als ZCBS/ZBBS. Ondertussen maken al meer dan 20 historische verenigingen en musea gebruik van dit systeem (waaronder de Oudheidskamer Zuidwolde). Direct naar de beeldbank

Heeft u opmerkingen en/of aanvulling bij een bepaalde foto, dan kunt u heel eenvoudig op de button “Formulier voor aanvullende informatie” drukken, en uw opmerkingen aan ons doorgeven.

Eén gedachte over “Beeldbank Stichting Historie Ruinerwold nu Online

  • 12 juli 2020 om 21:10
    Permalink

    Ik heb genoten van deze site en een heleboel informatie gekregen door de oude foto’s.
    Ga zo door zou ik zeggen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.