Bel me aub niet meer!

Heeft u dat nou ook altijd? Dat er altijd net gebeld wordt onder etenstijd. Het enige rust moment op een doordeweekse dag dat het lukt om met de hele familie aan tafel te zitten. Je hebt net een hap genomen van je warme maaltijd of de telefoon rinkelt alweer. Gezinsleden die zuchtend versteunen; ‘het zal wel weer voor jou zijn’. Meestal is dat dan inderdaad ook het geval. Hoewel, als het om opdringerige verkopers gaat van uitvaartverzekeringen, stroom en gasleveranciers reken ik mezelf daar niet toe. Die hoeven me niet te bellen. En al helemaal niet rond etenstijd.

Meestal vriendelijk, maar soms enigszins geïrriteerd als de telefoon voor de zoveelste keer gaat onder etenstijd maak ik ze gelijk ook duidelijk dat ik niet geïnteresseerd ben in hun producten. Gelijk komt dan altijd de wedervraag: ´mag ik dan vragen bij wie u verzekert bent´ of bij wie u nu het gas afneemt. ´Nee, dat gaat u niets aan´. Lijkt me duidelijk dat ik geen verantwoording hoef af te leggen aan iemand die ik niet ken, en me ook nog ongevraagd belt. Meestal gaat het gesprek dan nog even door, over het wel en niet. Ondertussen is mijn eten weer eens koud geworden.

Het belmeniet register is volgens mij een uitkomst. Bij belmeniet.nl kun je laten registreren, het is duidelijk waarvoor. Je wordt niet meer gebeld door medewerkers van Callcenters. Als het goed is dan! Dat heb ik maar eens gedaan. Sindsdien is het wel minder geworden. D.w.z.  je wordt minder vaak gebeld. Maar nu komen de verkopers dus weer vaker aan de deur. Uiteraard altijd ‘s avonds rond etenstijd. Dan schijnen de meeste mensen in Nederland thuis te zijn. Niet zo’n rare gedachte op zich. Omdat de andere huisgenoten bij voorbaat al denken dat dit voor mij is, wordt ik door hen naar de voordeur gestuurd. ‘Goedenavond, mag ik misschien vragen bij wie u nu gas afneemt? Ja, ook goedenavond u bent de derde al deze week die me dat vraagt’. Laatst ging ik de discussie maar eens aan. Ik was in de ‘mood’. Een medewerker van een paars met geel logo probeerde zijn bedrijf en product aan de man te brengen. Toevalligerwijs had ik me er kort tevoren nog in verdiept. Je wilt tenslotte wel eens weten wie dan de echt de goedkoopste energieleverancier is. Want dat schreeuwen ze allemaal. En dat kon ik de beste man aan de deur ook gelijk vertellen. Hij keek me aan zei, dat dit niet waar kon zijn. Ter illustratie pakte hij zijn boek met vergelijkingstarieven er bij. Maar moest toch zijn woorden ijlings terug nemen. ‘U heeft gelijk. Een prettige avond en tot ziens’. En hij vertrok naar het volgende huis. Mooi toch!

De Beesmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.