Bennie Flinkert ontvangt Koninklijke onderscheiding

Bennie ‘De Snorre’ was gewoon de brandweer’

Bennie Flinkert (56) uit Ruinerwold heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten als vrijwillige brandweerman van de Wolden, post Ruinerwold. Burgemeester de Groot was aanwezig om de robuuste spuitgast te onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens een receptie in de brandweerkazerne ter gelegenheid van zijn afscheid van de vrijwillige brandweer. Speciaal hiervoor werd Flinkert en zijn vrouw met de brandweerwagen van huis opgehaald door collega’s.

Na 28 jaar stopt hij met ‘pijn in het hart’ wegens gezondheidsredenen. Tijdens zijn sollicitatie als brandweerman ontstond er enige twijfel bij zijn meerderen om Flinkert aan te nemen vertelde de korpsleiding tijdens de afscheidsspeech. Omdat de Ruinerwoldiger bekend staat als een ‘man met kattenkwaad’. Aangezien het destijds bij de sollicitatie in 1984, niet ging om een schooljongen, maar om een man van 28 jaar waren de grappen en grollen toch een issue om rekening mee te houden. Zijn collega’s konden zich besmuikt lachend wel vinden in die uitspraak, en keken elkaar daarbij veel betekenend aan.

‘Het bleek achteraf toch een hele goede beslissing om hem aan te nemen. Want Flinkert heeft het hart op de juiste plaats en staat altijd voor iedereen klaar’. Ook werden Flinkert speurneus kwaliteiten toegedicht. ‘Bennie ging altijd op onderzoek uit om de oorzaak te achterhalen of iets te vinden, desnoods op eigen houtje. Het zoeken naar de bekende Jobingstaf was daar een mooi voorbeeld van. Dit ‘speurders instinkt’ kwam later ook goed van pas bij zijn dagelijkse werkzaamheden als rattenvanger voor het waterschap. Menige dijk werd daardoor behoed voor dijkdoorbraak’.

‘De Snorre of die Rooie’ zoals Flinkert door buitenstaanders ook wel werd genoemd was een opvallende verschijning binnen het korps, en een prominent aanwezig lid. ‘Iedereen kent Bennie, en zelf kende hij ook iedereen. Bennie was gewoon de brandweer’. Zo onderstreepte de korpsleiding zijn kwaliteiten en verdiensten.

De heer Flinkert is geboren op 1 april 1957 in Ruinerwold en woont aan de Burgemeester Schukkingstraat in Ruinerwold.

Activiteiten
1984 – 2012 Lid vrijwillige brandweer van De Wolden, post Ruinerwold. Vanaf
mei 1996 tot 31 december 2012 fungeerde hij als hoofd
brandwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.