Beschermd Dorpsgezicht Ruinerwold. Kom in actie!

De Rijksdienst voor het cultrurele erfgoed heeft ondanks een negatief advies vanuit de bevolking, vanuit de gemeente De Wolden en van de provincie Drenthe, toch besloten om de mininster te vragen Ruinerwold aan te wijzen als gebied met beschermd dorpsgezicht. Wat levert dit op voor het Dorp Ruinerwold, dit zijn extra regels, verplichtingen en onnodige procedures. Mogelijkheden om bedrijven in de vrij komende agrarische bedrijven wordt daardoor praktisch onmogelijk, waardoor verkoop van deze panden niet meer lukt en verpaupering op de loer licht. Er komt geen geld beschikbaar waardoor mogelijkheden om ons dorp mooi en aantrekkelijk te houden niet meer mogelijk is. Vergrijzing en krimp worden door deze actie mogelijk versterkt.Mocht u dorpsbewoner uw menig richting de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed willen richten, dan kunt u dat doen uyw mening richten aan Rijksdienst voor het cultureel erfgoed Postbus 1600 ; 3800 BP Amersfoort of per mail info@cultureelerfgoed.nl.

CDA en VVD hebben al kamer vragen gesteld, dus ook aan deze partijen kunt u desnoods uw mail of brief sturen zodat ons dorp niet op slot komt.

Een gedachte over “Beschermd Dorpsgezicht Ruinerwold. Kom in actie!

  • 2 februari 2013 om 14:23
    Permalink

    Ansichtkaarten actie van gemeentebelangen De Wolden via Op’t Wold om Ruinerwold te beschermen tegen een beschermd dorpsgezicht.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.