Bespaar op energie en verlaag uw woonlasten

Woont u in of rondom Ansen, Koekangerveld en Ruinerwold? En wilt u besparen op uw energieverbruik? Doe dan mee aan ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’. Voor dit project wordt er bij 100 huishoudens het energie management systeem I-CE van iNRG geïnstalleerd. Hiermee krijgen de huishoudens realtime en periodiek inzicht in hun energieverbruik en energiekosten.

Dankzij Enexis/Buurkracht zijn en worden in Ruinerwold, Koekangerveld en Ansen de zgn. slimme meters geplaatst. Deelnemers aan het project kunnen het energie management systeem I-CE aan deze slimme meter koppelen. Daarmee kunt u uw energieverbruik “real time” volgen. U kunt dus op elk willekeurig tijdstip zien wat u op dat moment verbruikt. Als u uw wasmachine of de televisie aanzet, dan ziet u direct dat uw energieverbruik omhoog gaat en hoeveel! De terugkoppeling op het energieverbruik via de I-CE is heel veilig, want alle gegevens blijven binnenshuis en gaan niet naar buiten.

Co-productie
Deze actie is een samenwerking tussen Koekangerveld, Ansen en Ruinerwold. De uitvoering van deze actie wordt in de drie dorpen ondersteund vanuit studentencoöperatie SAMEEN en iNRG. Via SAMEEN kunnen studenten met belangstelling voor duurzaamheid in de vorm van een studie gerelateerde bijbaan relevante werkervaring opdoen. In dit project verzorgen de studenten de installatie van de I-CE en drie ludieke projectactiviteiten.

Meedoen?
Ruinerwold, Koekangerveld en Ansen zijn op zoek naar deelnemers. Dankzij de subsidie, kunnen de inwoners meedoen voor 60 euro. Dat is een flinke financiële besparing, want gewoonlijk zouden de kosten voor de installatie van het energiemanagementsysteem in uw huis en de kosten van de activiteiten ongeveer 250 euro bedragen. Aanmelden kan via www.i-nrg.com/ansen-koekangerveld-ruinerwold/
Meer informatie kunt u krijgen via: lusanne.van.benthem@i-nrg.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.