Bewoners plaatsen zelf waarschuwingsborden

Bewoners van Blijdenstein hebben een verzoek ingediend bij Gemeente De Wolden om een gedeelte van Blijdenstein als 30 km/uur zone in te richten i.v.m. overlast (-snelheid) van het dagelijks verkeer. Een tijdelijke verkeersdrempel en een matrixbord gaven nog niet het gewenste resultaat. Om de noodzaak duidelijk te maken hebben ze zelf ook waarschuwingsborden geplaatst.

In 2018 zijn er metingen geweest met betrekking tot de snelheid en de intensiteit op Blijdenstein. De metingen gaven aan dat er ongeveer 2000 motorvoertuigen per dag reden en de V85 (85% van de motorvoertuigen rijdt die snelheid of minder) was ongeveer 60 km per uur. In 2021 is er weer een meting gedaan en hier kwam uit dat de intensiteit iets minder was namelijk 1600 motorvoertuigen per dag en de V85 juist iets
omhoog was gegaan namelijk 68 km per uur. Om te zorgen dat de V85 weer naar beneden gaat is het van belang dat er nadrukkelijker wordt gehandhaafd op het feit dat er niet harder mag worden gereden dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. Foto: L. Van Elp.

11 gedachten over “Bewoners plaatsen zelf waarschuwingsborden

 • 3 mei 2022 om 23:52
  Permalink

  De bewoners wisten dat die weg daar al jaaaaren ligt. 50 of 60 maakt voor het geluid niet uit.

  Beantwoorden
 • 3 mei 2022 om 23:54
  Permalink

  De bewoners wisten dat die weg daar al jaaaaren ligt. 50 of 60 maakt voor het geluid niet uit. Tis een lastige lokatie in deze discussie.

  Beantwoorden
  • 9 mei 2022 om 21:40
   Permalink

   Beste Bert, die bewoners wonen er ook al jaaaaren en in die tussentijd is het verkeer veel drukker geworden.
   Kon je 10 jaar geleden nog gewoon oversteken naar de buren, nu moet je minuten lang wachten tot dat veilig kan.

   Beantwoorden
   • 1 juni 2022 om 21:23
    Permalink

    Minutenlang wachten? Heb even zinnige praat aub want dit helpt u niet.

 • 4 mei 2022 om 00:39
  Permalink

  Het huis van deze mensen staat zo pal aan de weg, dat ik begrijp dat je er last van hebt. Maar het is niet logisch om daarvoor iedereen 30 km p.u. te laten rijden

  Beantwoorden
 • 4 mei 2022 om 12:42
  Permalink

  Het verzoek van de bewoners is afgewezen. Nu spelen ze voor eigen rechter. Hopelijk laat de gemeente de borden snel verwijderen. De situatie is al jaren zo en de nieuwe bewoners wisten hier van.

  Beantwoorden
  • 9 mei 2022 om 21:48
   Permalink

   Beste Harm,
   ons verzoek kon niet uitgevoerd, omdat 30km niet kon worden gehandhaafd. De gemeente heeft ons daarna geadviseerd om samen met Veilig Verkeer Nederland actieborden te plaatsen.
   Wij hopen dat de doorjakkeraars nu wat rustiger rijden omdat er mensen (met kinderen en huisdieren) wonen. En die mensen woonden er al toen het nog lang niet zo druk was als de laatste paar jaar.

   Beantwoorden
 • 11 mei 2022 om 08:29
  Permalink

  Beste Henk, waarom zou het laatste jaren drukker zijn geworden? Ons dorpje is niet veel groter geworden laatste jaren. Vervelend dat de bewoners last hebben van het verkeer, maar dat is een gevolg van de eigen keuze om daar te (blijven) wonen. Met de geplaatste borden loop je het risico het tegenovergestelde te bereiken.

  Beantwoorden
  • 12 mei 2022 om 16:14
   Permalink

   Ons dorp niet, het bedrijven terrein wel.
   De dagelijkse stroom van o.a. vrachtauto’s en busjes was tien jaar geleden véél kleiner.
   De gemeente beloofde een goede ontsluiting van het bedrijventerrein en als het goed is komt die er nu eindelijk. Tot die tijd willen we veilig kunnen blijven wonen. Rij dus rustig binnen de bebouwde kom.
   De scheuren in de huizen ontstaan hier niet door aardbevingen, maar door het toegenomen vrachtverkeer.

   Beantwoorden
 • 13 mei 2022 om 13:33
  Permalink

  Correctie: ik weet hoe lang jij al in Ruinerwold woont, maar sinds ik er woon is het dorp anderhalf keer zo groot geworden. Zowel de Perenbuurt als de nieuwe buurt rond Vorenwolde waren er nog niet.

  Beantwoorden
  • 14 mei 2022 om 14:24
   Permalink

   De perenbuurt bestaat al bijna 20 jaar en de nieuwe buurt bij vorenwolde telt maximaal 20 woningen. V.w.b het bedrijven terrein; hiervoor komt een aansluiting aan Haakswold.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.