Bewoners ‘t Vonder op bezoek bij kringloopwinkel

Ongeveer 20 bewoners van t Vonder, met evenveel begeleiders, hebben dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan het mooiste warenhuis in Ruinerwold: Kringloopwinkel De Wolden. Ze werden van harte welkom geheten door Gerrit Brink, voorzitter van de stichting AMKS. Deze stichting beheert de Kringloopwinkel. De letters AMKS staan voor ACTIEF voor MUZIEK, KERK en SAMENLEVING. Gerrit vertelde over het ontstaan van de winkel, het doel en de werkwijze. De afvalberg terugdringen door hergebruik van alles en nog wat. Dus goed voor het milieu! Een goedkope plek om te winkelen voor mensen met een kleine beurs. Ook het sociale aspect, iets doen voor niks voor de samenleving, krijgt volle aandacht. Want zo werkt de stichting: iedereen werkt er voor een dikke plak krentenbrood met roomboter! Bovendien is het een prettige invulling van de vrije tijd voor mensen die met de vut of met pensioen zijn.

Als klap op de vuurpijl konden de bezoekers genieten van een kopje koffie of thee, terwijl een groepje muzikanten van muziekvereniging Bergklanken een aantal oude liedjes maar ook swingende nummers ten gehore bracht. Tevreden trok de stoet rolstoelen na nog wat rondgekeken te hebben in de winkel weer huiswaarts.

De opbrengst van de winkel gaat in z’n geheel (na aftrek van de gemaakte kosten) naar goede doelen. En dat is elk jaar weer een bedrag met 4 nullen achter het 1e cijfer. Daarom kan terecht gezegd worden: Kringloop de Wolden is de goede doelen kringloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.