Biebfabriek van start bibliotheken

Digitale en technische vaardigheden zijn in de 21ste eeuw belangrijker dan ooit tevoren. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden bij iedereen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar te stellen voor het publiek.

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken.

Op dinsdag 3 september 15:00 – 16:30 uur in bibliotheek De Wijk en donderdag 5 september 15:00 -16:30 uur in bibliotheek Ruinerwold ga je aan de slag met mBot. De mBot is een zelf te programmeren robotauto. De robot kan objecten ontwijken of een lijn op de grond volgen. Maar je kan ook zelf een programma maken met behulp van mBlock, een op Scratch gebaseerde programmeeromgeving. Laat de robot precies doen wat jij wilt!

Op dinsdag 10 september 14:30 – 15:00 uur in bibliotheek De Wijk maak jij je eigen kunstenaar! Als je de robot werkend weet te krijgen zal hij de mooiste schilderijen voor je maken!

Kinderen moeten zich van te voren aanmelden voor deze activiteiten. Dit kan via www.bibliotheekdewijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.