Bijeenkomst 19 februari Vrouwen van Nu Oosteinde

Marsmannetje op de fiets
Deze avond werd geopend door onze nieuwe voorzitter Elly Brinkman. Allereerst uitleg over de bestuur verdeling. Daarna heette ze onze gastspreker van vanavond een hartelijk welkom.
Allereerst werden er enkele mededelingen gedaan. Het vermelden van de dans en zangdagen, de gezamenlijke bustocht, paasactiviteit, de handwerk tentoonstelling enz.

Na de pauze kreeg Gerda Marsman uit Raalte het woord. Gerda vertelde in de inleiding dat ze haar eerste fietstocht maakte als tiener, daarna volgden vele fietsvakantie door verschillende landen in Europa. Ze is nu 57 jaar en maakt nog jaarlijks nieuwe fietstochten. Ook had ze haar fiets (mountainbike met 27 versnellingen) meegenomen. Ze vertelde in haar inleiding eerst wat ze allemaal meenam in de fietstassen voor onderweg. Alleen het hoog nodige.

Ze gebruikt om de route te vinden een kompas en kaart. Dit zit voorin in de fietstas aan het stuur. Nadat ze de knoop doorhakte haar baan opzegde, haar huis verkocht en vervolgens op de fiets stapte naar Australië voor een reis van twee en half jaar. Daarna volgden nog vele landen zoals Alaska, Canada, Amerika, Nederland, Chili, Japan. Vaak is ze twee maanden onderweg.
Gerda vertelde bij ons over haar fietstocht in Japan. Japan het land van de reizende zon.

Aan de hand van vele foto’s vertelde ze over haar fiets avontuur door dit land. Haar grootste doel was om de Mount Fuji (de hoogste berg van Japan) te aanschouwen. Dit was een pittige beklimming op weg naar de heilige berg. De tocht voerde langs vele tempels.

Ze vertelde verder hoe zij onderweg met veel respect werd ontvangen, bij mensen thuis of op campings, die soms moeilijk te vinden waren. Ook zette ze haar tentje soms aan het strand of in een weiland. Overnachten in de natuur, koken op een houtvuurtje als het even kon zocht ze eten in de natuur. Dat is haar grootste passie. Als afsluiting van deze reis verbleef ze nog een paar dagen in Tokio met 37 miljoen inwoners en een van de schoonste steden. Ze doorkruiste deze grote stad. Ze vertelde boeiend, vol humor en met veel passie haar verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.