Bijeenkomst Vrouwen van Nu in kerstsfeer

Aanwezig 100 personen. Bijeenkomst Vrouwen van Nu 20 december 2018 in kerstsfeer. Opening: De voorzitter Lammy Stevens heet ons welkom en een bijzonder welkom voor Jessica Wassenaar, die ons vanavond meeneemt naar een kerstfeest in Zweedse stijl en ons koor dat vanavond o.l.v. Trijnie de Boer op gaat treden!

Jessica krijgt het woord en begint met de lezing. Ze vertelt dat ze zouden emigreren naar Zweden maar dat dit toch niet door is gegaan. Ze vindt Zweden een lieflijk land met veel meren, bossen, bergen en een prachtige hoofdstad Stockholm.

We beginnen met 2 Nederlandse kerstliedjes en dan neemt ze ons mee naar het mysterieuze, witte Zweden. Via het ijshotel, bevroren watervallen, de wintersport komen we bij de Kerstman en de kerstmarkten aan ! In Stockholm, de hoofdstad, waar je heerlijk een lang weekend kunt slenteren over de kerstmarkten en kerst inkopen kan doen, zien we de traditionele kerstversieringen, de sprookjesachtige verlichte straten en etalages en hoe ze dansen en springen rond de kerstboom op het plein! Maar hoe vieren ze echt kerst thuis met elkaar en wanneer beginnen ze met de voorbereidingen en wanneer is de kerstperiode voorbij!

Dit alles vertelt ze met behulp van een powerpoint presentatie, aangevuld met korte gedichtjes, filmpjes en Zweedse kerstliedjes. Ook een Zweeds kerstverhaal, wolven in de kerstnacht.
Ons koor zingt hier tussen 2x prachtige liederen (het koor bestaat inmiddels uit 30 leden). In de pauze is er een extra traktatie met Zweeds gebak! Aan het eind zingt Trijnie met ons Stiile Nacht (een lied dat al 200 jaar bestaat) De voorzitter Lammy bedankt Jessica en Trijnie met het koor voor de mooie avond! Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen!
Volgende bijeenkomst 8 januari 2019 Nieuwjaarsbijeenkomst verzorgt door de feestcommissie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.