Bijeenkomst Vrouwen van Nu, Ruinerwold

Om 20.00 uur heet de voorzitter Alie Bork iedereen van harte welkom. Aanwezig zijn 69 leden. De leden van het ééndagsbestuur zijn Alie Bork, Jannie de Vries, Harmke Slomp, Jannie Timmerman, Alie Pruntel. Door omstandigheden was Jannie Timmerman niet aanwezig.

In de eerste pauze werden koeken rondgedeeld gemaakt door het Ambacht. Na de gebruikelijke mededelingen is het woord aan Nick en Rosa van Het Ambacht. Ze houden een presentatie met dia’s en enkele filmpjes over de Dagbesteding, Verswinkel, Brasserie en Brouwerij. Ze vertelden dat het met een grap begonnen was. Maar over de grap werd nog eens goed nagedacht en het resultaat was dat het pand van Visscher aan Dijkhuizen is gekocht. Een flinke verbouwing volgde daarna. Allebei vertelden ze zeer gemotiveerd over alles wat het bedrijf inhoud.
Zij ondersteunen en begeleiden mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en ouderen met of zonder dementie. Rosa is verantwoordelijk voor de dagbesteding en zorgt dat alles goed verloopt.

Haar passie ligt bij het bieden van de juiste ondersteuning, om zo het beste in iemand naar boven te halen. Door haar diploma in Social Work en haar registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd kan ze de juiste zorg bieden aan verschillende doelgroepen, van jong tot oud. Ook voor stageplekken kunnen ze hier terecht. Bij 4 tot 5 krachten is er 1 zorgbegeleider aanwezig. Het is belangrijk ook vooral om de sociale contacten, de structuur en de samenwerking. Ongeveer 60 personen werken per week mee en voor het vervoer wordt gezorgd. Ook worden jaarlijkse uitjes georganiseerd en soms een disco of après-ski feestje. Er is een stichting opgericht om alles te bekostigen. De Stichting Dagbesteding Het Ambacht ondersteunt in financiële zin het welzijn van de mensen die werken bij Dagbesteding. Mensen die ondanks hun beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt, het verdienen om volwaardig mee te draaien in de samenleving en hun talenten kunnen laten zien.
De versproducten in de winkel komen rechtstreeks van de Boerderij of Tuinder, Bakker enz. In een streek van 20 km rondom Ruinerwold worden de producten vers geleverd aan Het Ambacht. Nick heeft een paar jaar geleden de Agrarische Universiteit afgerond en is naast Het Ambacht samen met zijn ouders werkzaam in hun melkveebedrijf in Ruinerwold. Hier komt zijn passie voor voedsel en het boerenleven vandaan. Nick regelt alle zaken achter de schermen. Ook hier werken de mensen van de dagbesteding. Er was tussendoor nog een pauze en we werden getrakteerd op lekkere hapjes gemaakt door het Ambacht.

Daarna kwam het vervolg: In plaats van een boerderijwinkel op te richten ergens ver weg op het platteland waar hun melkveebedrijf staat, brengen wij liever ons verhaal naar de consument toe. Zoals de naam al zegt staan wij voor kwalitatief en lokaal bereid voedsel en delicatessen. Dit zijn producten die op ambachtelijke wijze zelf bereid zijn binnen Het Ambacht of samen met andere lokale ondernemers.
Verder werkt de hele familie mee. De vader van Nick heeft naast het melkveebedrijf een grote passie voor het brouwen van bier. Vanuit de brasserie en de verswinkel kunt u zien hoe het bier gebrouwen wordt. Tegelijkertijd kunt u genieten van een speciaal biertje in de brasserie of op ons buitenterras. In de brasserie serveren we ook verschillende delicatessen en zelfgemaakt gebak. Na de presentatie worden Nick en Rosa bedankt voor deze interessante en mooie avond en kregen een envelop mee. De voorzitter wenst ieder een welthuis en tot de volgende keer op 22 november met: Op de step naar Santiago de Compostella.

Het ééndagsbestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.