Blankenham 1 – Ruinerwold 3

11 november 2012 de dag van Sint Maarten. Maar ook een dag van voetbal en wel tegen het eerste van Blankenham. Om 12.15 uur ging het derde elftal, inclusief supporters, met de bus, gesponsord door Café Centraal en Autobedrijf Frits Huisman richting Blankenham. Frits leidde de bus via Steenwijk, Oldemarkt, Ossenzijl naar Blankenham. Daar aangekomen werd er nog een kopje koffie gedronken, gingen ze omkleden en kon de warming-up starten.
Om 14.00 uur kon de wedstrijd starten. Blankenham, een jong team, kwam af toe gevaarlijk voor het doel van. Toch had Ruinerwold het betere van het spel en hieruit werd er voor de rust 3 maal gescoord. Ook Blankenham mocht nog een keer scoren en met een ruststand van 1-3 konden de jongens rustig naar de kleedkamer om daar te genieten van een kopje thee.

De tweede helft was voor Blankenham. Direct na de rust scoorden zij 2-3. Ruinerwold had het op dat moment moeilijk maar gelukkig viel de 2-4. Je zou denken dat het spel nu gespeeld was maar niks dan dat. Blankenham deed er nog een tandje boven op en kwam een aantal keren vlak voor het doel van Ruinerwold. De keeper kon deze balen uit het doel houden al ging dat niet gemakkelijk. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Blankenham de 3-4 en dit werd tevens de eindstand. Ruinerwold 3 staat momenteel op de 2de plaats. Een goed resultaat wetende dat ze vorig jaar kampioen zijn geworden en nu in een hogere klasse spelen. De doelpunten werden dit keer gezet door Gerbert en André. De terugweg werd er genoten van een potje bier in de bus en de kinderen werden voorzien van een pakje drinken en lekkere chips. Ook dit werd aangeboden door Café Centraal. Familie Van de Sterre hiervoor bedankt.