Blijdenstede komt dankzij zwijgende meerderheid?

De serieuze oproep van het CDA om terug te gaan naar de tekentafel en een passend alternatief te vinden voor het torenhoge gebouw aan Dijkhuizen heeft geen gehoor gekregen in de Raadsvergadering van 27 januari. Blijdenstede gaat komen. En dat is volgens gemeentebelangen met dank aan de zwijgende meerderheid gelukt.

Het CDA heeft in de Raadsvergadering van 27 januari nogmaals benadrukt dat het proces voor de komst van Blijdenstede allesbehalve zorgvuldig is doorlopen. Naast de extreme hoogte (meer dan vier verdiepingen) wat compleet buiten het dorpse beeld valt, waren er nauwelijks inspraakmogelijkheden voor burgers.

Bovendien werd de inwoners min of meer verweten dat zij ‘te laat zouden hebben gereageerd’. Het CDA vraagt zich dan ook echt af hoe serieus inwoners nog worden genomen.

Daarnaast deed Pieter Groot van Gemeentebelangen een gevaarlijke uitspraak. Volgens Gemeentebelangen is er een zwijgende meerderheid die je ook een stem moet geven. Dat was voor hun de reden om voor te stemmen. Conclusie: als je je stem niet laat horen ben je dus automatisch voor? Wordt hier nu een nieuwe trend ingezet waarin gemeentebelangen centraal staan? In plaats van die van de burgers?

De impact van de zwijgende meerderheid is groot. En kan dus blijkbaar worden gebruikt om dingen erdoor te drukken. Dat betekent dat je als inwoner dus flink vinger aan de pols moet houden om alle gemeentelijke plannen te kennen en te volgen. Want voor dat je het weet staat er een torenflat in Zuidwolde, of is de drukke verkeersader door De Wijk een feit. Immers, wie zwijgt stemt toe.

Dit betreft een opiniestuk van Koop Drost

Een gedachte over “Blijdenstede komt dankzij zwijgende meerderheid?

  • 4 februari 2022 om 14:57
    Permalink

    Wat een ‘zure’ reactie. Dit proces is geheel volgens onze democratische principes verlopen. Een handtekeningenactie maakt daar geen deel van uit. Dan had er minimaal een enquête plaats moeten vinden. Dan komt de zwijgende meerderheid ook aan het woord. Laten we de nieuwe bewoners (ook als die uit het ‘westen’ komen) verwelkomen. Er komen meer projecten aan waarbij weer anderen bezwaar tegen zullen hebben. Maar we willen toch ook dat onze (klein)kinderen of ouders een woning hebben?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.