Blik op de Kerk

Normaal komen we conservenblikken alleen tegen in onze voorraadkast, maar voor het Streekprogramma Wiede Wold zijn er een aantal blikken uit de kast gehaald en geplaatst langs een deel van het wandelnet De Wolden. Terwijl je via een mooie route door het landschap wandelt, kom je af en toe een houten paaltje tegen. Vandaar kun je – via een blik op het paaltje – een blik werpen op de kerk van Blijdenstein. Kijk goed!

De kerktoren staat al 600 jaar op dezelfde plek, maar het landschap erom heen verandert nog steeds. Op de blikken komen later nog QR-codes die gescand kunnen worden voor informatie en leuke vragen. Ben jij benieuwd? Je kan de route beginnen vanaf de parkeerplaats van de kerk bij Blijdenstein. Natuurlijk kan je ook op een andere plek de route oppikken, bijvoorbeeld bij camping Het Hazenpad of bushalte Vorenwolde. Om de route te wandelen kan je eenvoudig de wandelknooppunten volgen. De route is in de vorm van een achtje, waarbij de grote lus iets meer dan 8 km is en de kleine lus ongeveer 4 km.

Een gedachte over “Blik op de Kerk

 • 22 mei 2023 om 11:30
  Permalink

  75 jaar geleden fietste ik elke werkdag langs deze kerk van De Wijk naar timmer fabriek Smilde In Ruinerwold. Ik weet nog diverse namen te herinneren.
  Twee jaar later ook nog `s morgens vroeg van De Wijk – Ruinerwold-Ruinerwold-De Wijk, gauw eten en dan weer naar de avondschool De Wijk-Meppel en om 9 uur weer naar De Wijk, dit waren nog eens tijden, met 14 jaar aan het werk, moet je nu mee aankomen. Ik viel soms wel op de fiets in slaap en schoot dan zo de berm in om dan weer wakker te schrikken.
  Ik rij nu nog wel eens door Ruinerwold om herinneringen op te halen, maar kom geen bekenden tegen.
  Die aangegeven wandelroute zal ik wel niet meer kunnen halen, lijkt mij wel mooi toe.
  Ik heb daar ook een beetje verkering gehad maar misschien moet ik die ook al tussen de rollators lopers zoeken. De groeten A Talen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.