Blue Gate in Polletuin

De Blue Gate uit Bolsward en is een veelgevraagd jazzorkest. Hun repertoire bestaat uit een aangename mix van mainstream jazz, blues, latin en swing. Door deze variatie van stijlen staat een optreden van de Blue Gate dan ook borg voor flink wat afwisseling. De vocale inbreng komt van Astrid Volkerick. Astrid geeft een extra dimensie aan de Blue Gate. Deze veelzijdige zangeres beheerst verschillende jazz stijlen: latin, swing en gevoelige jazzy ballads. Haar aanwezigheid geeft de band een speciale uitstraling.

De bezetting van de band wordt gevormd door trompettist Piet Bonte, drummer Henk Kasimier en Fons van Hove op altsax en klarinet, gitarist Sierk Andela, Wytse de Jong op de bas en pianist Sjoerd van Dijken.

Freestyle en improvisatie vormen een belangrijk onderdeel van de opbouw van de nummers waarin alle instrumentalisten de nodige ruimte krijgen als solist. Een aantal bandleden is ook actief in verschillende andere orkesten of neemt regelmatig deel aan jam sessies. Op deze wijze is muzikale input gewaarborgd en blijft de band zich in muzikaal opzicht vernieuwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.