BoekStartuurtjes weer van start

dreumesen houden van lezen!
Vanaf maandag 9 september starten de BoekStartuurtjes weer. In de bibliotheken van De Wolden kunnen ouders met hun dreumes naar het gezellige en interactieve voorleesuurtje.

De meeste ouders vinden het leuk om contact te hebben met andere ouders van jonge kinderen. Dat kan tijdens het BoekStartuurtje! Iedere maand komen dreumesen van 1 tot 3 jaar met hun vader, moeder, oppas, gastouder, oma of opa bijeen in de bibliotheek voor een gezellig voorleesuurtje. Plezier in (voor)lezen staat voorop, want wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel van jonge kinderen en breiden hun woordenschat uit.

Tijdens het BoekStartuurtje wordt er ook gezongen, gespeeld en geknutseld. Onder de koffie is er tijd om met elkaar ervaringen uit te wisselen en aan het eind kunnen ouder en kind een (stevig) prentenboekje lenen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Het BoekStartuurtje is een activiteit van bibliotheken De Wolden in het kader van het leesbevorderingsprogramma BoekStart en wordt gefinancierd door gemeente De Wolden.

Alle data en tijden staan op de websites van bibliotheken De Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde en op de flyer, verkrijgbaar in de bibliotheken. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Jeanet Drent, Bibliotheek Zuidwolde, via info@bibliotheekzuidwolde.nl of 088-0128290.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.