Boerderijwinkel bij Broeklander

In Broekhuizen is al jarenlang Biologische Geitenhouderij Broeklander gevestigd. Vorig jaar is er een kaasmakerij gerealiseerd en nu wordt er zowel ‘gewone’ harde kaas als verse kaas (een kwarkachtige kaas) gemaakt.

Per 1 juni is er een kleinschalige boerderijwinkel geopend. Natuurlijk worden hier de eigen kaasproducten verkocht, maar ook een aantal andere (biologische) producten waar onder jam, honing en vruchtensap. Ook voor geitenmelk en -vlees kunt u er terecht.
De kaas (‘Drentse geit’) is er in verschillende leeftijden en in een paar kruidenvarianten: fenegriek en honingklaver. De verse kaas (‘Crème de Mèh’) is er in naturel en met Italiaanse kruiden. Het is heel lekker op een toastje of brood, maar ook heerlijk in combinatie met zoet (bijvoorbeeld siroop of jam) en hartig (door een pastagerecht of soep).

De winkel (Broekhuizen 22, Broekhuizen) is open op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur èn als de vlag uithangt!
Voor informatie over de winkel en kaasmakerij kunt u contact opnemen met Jacqueline Boeckhorst (kaasmakerij@broeklander.nl) of kijk eens op www.broeklander.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.