Boerendrokte bij museumboerderij De Karstenhoeve

Zaterdag 25 mei om 11.00 uur staat een groot aantal vrijwilligers weer in de startblokken voor de eerste Boerendrokte van 2024. Het thema van deze dag is: “witten en zwarten”. Het is voorjaar dus schoonmaaktijd. En zoals gebruikelijk in het begin van de vorige eeuw werden op de deel de muren geboend en aan de onderzijde voorzien van een blackvernis en de bovenzijde met witkalk.

De meiden en knechten hebben dus een drukke dag voor de boeg, en met een kritische vrouw Karsten op de achter – en voorgrond wordt het dus flink aanpakken. Het Boertje van Staphorst komt kijken bij de tbc-patiënt. Het herstel duurt nu toch wel erg lang en wellicht helpen de kruiden van deze “dokter” de patiënt wat sneller op de been. En dan komt er ook nog een koets het erf oprijden. Een gezelschap van Drentse Hippische bestuurders komt langs om de prijs uit te reiken voor het beste dressuurpaard van Drenthe 1923.

Familieleden, de fotograaf en journalist van de Meppeler Kraante, alles en iedereen is opgetrommeld om deze ceremonie bij te wonen en er later een borrel op te drinken. Boer Karsten doet het nog wel rustig aan want hij heeft nog een afspraak met de aannemer over een verbouwing en daar moet hij zijn hoofd goed bij hebben, vooral over wat het allemaal moet kosten. En zij zijn niet de enigen die vandaag de boerenhoeve aandoen! Het belooft weer een reurige boerendrokte te worden!
Voor info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch 0522-481447
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21 Ruinerwold.
Foto: Petra Hessels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.