Bomvolle zaal bij UDI

udi uitvoering1Afgelopen zaterdag was het weer lachen, gieren, brullen bij Café Centraal in Ruinerwold. Toneelvereniging UDI stond namelijk op de planken met het toneelstuk “In naam der wet”. Vanwege de enorme toeloop was er zelfs meer publiek dan zitplaatsen. Nieuw dit jaar waren de VIP-plaatsen vooraan, die men kon bemachtigen door de prijsvraag goed te beantwoorden. De prijsvraag bestond uit de vraag in welk jaar en welke maand UDI werd opgericht. Het goede antwoord was februari 1917.

Het toneelstuk waar UDI dit jaar voor heeft gekozen is geschreven door Harm Dijkstra en speelt zich af in het bureau der Rijkspolitie van een klein Drents dorpje. Wanneer er een moord wordt gepleegd, raken de gemoederen in het bureau aardig verhit. Opperwachtmeester Sikkema slaagt er maar moeilijk in de zaak op te lossen. Er zijn verdachten genoeg, maar wie is de moordenaar? Een zwerver die op de plaats delict is aangetroffen wordt aangehouden en vastgezet in de cel. Sikkema ergert zich groen en geel als de zwerver zich ook nog met het lopende onderzoek gaat bemoeien en iedereen in verwarring brengt. Tot op het laatst is het spannend wie er verantwoordelijk is voor de moord, maar is dit ook de persoon die Sikkema voor ogen had?

Doordat de spelers stuk voor stuk goed in hun rol zaten, was het een heel vermakelijk schouwspel. Het professioneel aangeklede toneel droeg hier aan bij, men waande zich daadwerkelijk op een politiebureau op het platteland.

Voor degenen die afgelopen zaterdag niet in de gelegenheid waren deze uitvoering van UDI bij te wonen: Op vrijdag 8 november om 19:30 wordt het toneelstuk ook voor de Vrouwenraad opgevoerd in dorpshuis Buddingehof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.